Της Σοφίας Καυκοπούλου


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου την οποία έχουν ήδη στα χέρια τους οι γιατροί, τα χειρουργικά τραπέζια στο νοσοκομείο “Ο Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας, πρόκειται να μειωθούν δραματικά. Και μάλιστα με μια, όπως λένε οι ίδιοι οι γιατροί, αναίτια απόφαση της Διοίκησης. Η μείωση των τραπεζιών θα ισχύει από την προσεχή Δευτέρα 12 Μαϊου.
Ως εκ τούτου η ταλαιπωρία για εκατοντάδες ασθενείς που περιμένουν εδώ και καιρό για μια επέμβαση, αλλά και όσων χρειαστούν άμεση ιατρική φροντίδα, θα είναι συνεχής και κυριολεκτικά τεράστια.
Οι γιατροί, που ενημερώθηκαν για την απόφαση αυτή, κρούουν τον κώδικα του κινδύνου για την κατάσταση που θα επικρατήσει στο νοσηλευτικό ίδρυμα και πραγματικά απορούν με το περιεχόμενο της απόφασης, καθώς όπως λένε, δεν κατανοούν το σκεπτικό της Διοίκησης.
Οι ιατροί του Νοσοκομείου μιλούν για περικοπές στις χειρουργικές αίθουσες χωρίς να έχουν ενημέρωση και ενώ ήδη ασθενείς έχουν προγραμματιστεί στην ενιαία λίστα χειρουργείων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές αναβολές σε ήδη προγραμματισμένα χειρουργεία.
«Και ενώ ο βασικός στόχος είναι να υπάρχει ομαλή λειτουργία στις χειρουργικές αίθουσες, ο κ. υποδιοικητής αποφασίζει την περικοπή των χειρουργικών αιθουσών χωρίς σοβαρούς λόγους, επικαλούμενος ότι οι αναισθησιολόγοι πρέπει να πάνε σε συνέδρια. Γιατί λοιπόν δεν φρόντισε να καλύψει τα πιθανά κενά των αναισθησιολόγων αλλά αποφασίζει να περικόψει τις χειρουργικές αίθουσες σε βάρος των ασθενών που ταλαιπωρούνται;», διερωτώνται.
Μένει να δούμε τι θα απαντήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου και πώς θα εξηγήσει στους ιατρούς -που απορούν- και στους ασθενείς που ανησυχούν, για ποιο λόγο προέβη σε αυτή την ανακοίνωση.