Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, όμως η εικόνα σοκάρει, τους περαστικούς και τους διερχόμενους από την πλατεία Γεωργίου, στην καρδιά δηλαδή της Πάτρας.
Ναρκομανείς σε λιπόθυμη σχεδόν κατάσταση, έχοντας κάνει προφανώς τη δόση τους λίγο νωρίτερα, να κάθονται στα σκαλάκια του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων και να βρίσκονται στον… κόσμο τους.
Το γεγονός αυτό συνέβη πριν από μερικές ημέρες. Το κακό είναι ότι τέτοια σκηνικά έχουν εξελιχθεί σε ρουτίνα για τους Πατρινούς που περνούν συχνά από το σημείο, ενώ οι καταστηματάρχες της πλατείας έχουν αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση.
Ο χώρος του υπόστεγου, κάτω από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, δίπλα ακριβώς από την είσοδο του θεάτρου έχει μετατραπεί, τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες, σε στέκι τοξικομανών που πηγαίνουν εκεί για να κάτσουν και να βρεθούν με “δικούς” τους.
Σύμφωνα με καταστηματάρχες της περιοχής αρκετές φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε σκηνικά συναλλαγών μεταξύ των ναρκομανών, ενώ έχουν υποψίες ότι έχουν υπάρξει και περιπτώσεις χρήσης σε δημόσια θέα, στην καρδιά της Πάτρας.
Όπως και να έχει οι εικόνες αυτές, δίπλα από το σημαντικότερο πολιτιστικό μνημείο της Πάτρας, εκεί που περνούν όσοι τουρίστες επισκέπτονται την πόλη για να φωτογραφίσουν αυτό το αρχιτεκτονικό στολίδι του νεοκλασικού ύφους, δεν είναι και τόσο κολακευτικές για την αχαϊκή πρωτεύουσα.
Οι Πατρινοί αναφέρονται σε μια συνεχόμενη υποβάθμιση της κεντρικής πλατείας της Πάτρας, αλλά και του κυριότερου κτιρίου της, που άλλοτε αποτελούσε το σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και την αίγλη αυτής της πόλης.
Πέρα από την κακή κατάσταση που εξακολουθεί και βρίσκεται αυτό το υπέροχο κτίριο, με τον καθένα να γράφει τα δικά του στους τοίχους και στις κολώνες του, έχοντας ξηλώσει σχεδόν τις ξύλινες πόρτες του, έρχεται και η εικόνα αυτή με τους ναρκομανείς που συχνάζουν εκεί για να “δέσει” το… γλυκό.