ΠΑΤΡΑ: Ο γιατρός στο Καραμανδάνειο που έσωσε την Τζωρτζίνα περιγράφει εκείνες τις στιγμές

    Ημερομηνία:

    Για πρώτη φορά μιλά στην εκπομπή του Alpha ο αναισθησιολόγος που επανέφερε στη ζωή την Τζωρτζίνα μετά από ανακοπή καρδιάς. Ο γιατρός περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ο ίδιος και οι υπόλοιποι γιατροί όταν επί 50 λεπτά προσπαθούσαν να επαναφέρουν το τρίτο παιδί της οικογένειας στη ζωή.

    Το παιδί ήταν πεθαμένο, ήταν σε καρδιακή ανακοπή. Είχε σταματήσει η καρδιά της και όλες οι ζωτικές λειτουργίες. Τα πάντα. Δεν στέλνεται αίμα στα κύτταρα, οπουδήποτε, και επέρχεται θάνατος.

    Αν το περιστατικό συμβεί μέσα σε νοσοκομείο, έχουμε μαρτυρίες ότι πριν από κάποια λεπτά ήταν καλά, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ανάνηψη και ό,τι μπορούμε περισσότερο. Ειδικά σε ένα παιδί. Γιατί τα παιδιά έχουν όργανα που είναι πιο ανθεκτικά, πιο υγιή, το παλεύουμε περισσότερο. Δεν υπήρχαν ενδείξεις μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχε καρδιολογικό πρόβλημα στο παιδί. Σε τόσα πορείας δεν μου έχει συμβεί τόσος χρόνος ανάνηψης σε άλλο παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν η μοναδική που η ανάνηψη κράτησε 50 ολόκληρα λεπτά. Κάναμε προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στο παιδί οι οποίες φάνηκαν να αποδίδουν. Στα 50 λεπτά φάνηκε το παιδί άρχισε να έχει ζωτικά σημεία».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φυλακισμένος εκβίαζε 46χρονο ζητώντας του εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

    Υπόθεση εκβιασμού σε βάρος 46χρονου εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνα των αστυνομικών...

    ΠΑΣΟΚ: Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού

    Το αίτημα των πυροσβεστών για χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και...

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας Την...

    Μεγάλη κατολίσθηση στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης – Τι λένε οι ειδικοί, δείτε βίντεο

    Ένα τρομακτικό σύννεφο σκόνης κάλυψε την Κυριακή το Ημεροβίγλι στη Σαντορίνη,...