ΠΑΤΡΑ: Πανηγυρίζει ο Άγιος Νικόλαος

    Ημερομηνία:

    Κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρωνος, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού.

    Στην Πάτρα πανηγυρίζει με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο κέντρο της πόλης.

    Χθες το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ενώ στις 10 το βράδυ εψάλη ιερά αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Π. Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.
    Σήμερα, ανήμερα της εορτής στην πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ενώ στις 11 το πρωί θα τελεστεί η καθιερωμένη δοξολογία του Πολεμικού Ναυτικού παρουσία αρχών και φορέων.
    Στις 5:30 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η ιερά παράκληση στον Άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό και θα ακολουθήσει λιτανεία της ιεράς εικόνας του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα προστεί ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κωτσάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού.

    ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑ

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στη Λεύκα Πατρών. Χθες στις 6 μ.μ. τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στις 10 -12:14 μετά τα μεσάνυχτα τελέστηκε ιερά αγρυπνία. Σήμερα το πρωί (71-10) ανήμερα της εορτής θα τελεστεί θεία λειτουργία κατά την οποία θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Γρίβας και στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ακολουθία ιερού ευχελαίου μετά παρακλήσεως προς τον Άγιο Νικόλαο.
    Ακόμη εορτάζουν οι ιεροί ναοί προς τιμή του Αγίου σε Σαραβάλι, Ζήρια, Νιφορεϊκα, Περιστέρα, Πλατάνι, Αγρίδι, οι ιερές μονές Αγίου Νικολάου Μπάλα, Βλασίας κ.α.

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...

    Αυτή είναι η νέα μονάδα για καρκινοπαθείς που χάρισε στο Νοσοκομείο Ρίου, η Μαριάννα Λάτση – ΦΩΤΟ

    Τη νέα δωρεά της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε στις...

    Μύκητες: Η αόρατη απειλή «που μας τρώει από μέσα» – Πόσο πιθανό είναι να ζήσουμε πραγματικά το «The Last of Us»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%cf%8d%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%b5%ce%b9/