Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα η ενορία του Αγίου Νεκταρίου

    Ημερομηνία:

    Τη μνήμη της κοίμησης του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού τιμά η εκκλησία μας στις 9 Νοεμβρίου, και στην Πάτρα όπως κάθε χρόνο επίκεντρο του εορτασμού είναι ο ιερός ναός του Αγίου Νεκταρίου πλησίον στην πλατεία Παπανδρέου.

    Το πρόγραμμα της διήμερης εκκλησιαστικής πανήγυρης ξεκίνησε την Τρίτη 8/11 στις 11 το πρωί με την έξοδο της ιεράς εικόνας και την έναρξη του προσκυνήματος από τον κόσμο ενώ το απόγευμα, στις 6 τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

    Ανήμερα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 το πρωί πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος & θα κηρύξει το Θείο λόγο. Την Τετάρτη 9/11 στις 17.30 θα τελεστεί μεθεόρτιος αρχιερατικός εσπερινός και ιερά παράκληση καθώς και λιτάνευση της εικόνας του Αγ. Νεκταρίου στους γύρω δρόμους της ενορίας.

    Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Άγιος Νεκτάριος είναι η ενορία του νυν Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

    ICECAP
    Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα η ενορία του Αγίου Νεκταρίου
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κέιτ Μίντλετον: Το βασιλικό πρωτόκολλο την «κράτησε» και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου

    Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παρευρέθηκε την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, που πραγματοποιήθηκε...

    Οι νέες δηλώσεις της Ντορέττας Παπαδημητρίου για το Πάσχα με τον Γιώργο Γεροντιδάκη: «Πέρασα πολύ ωραία»

    Η Ντορέττα Παπαδημητρίου είναι μία καλλιτέχνιδα που προτιμά να απασχολεί τα...

    ΡΕΤΡΟ: Οταν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αποθέωνε…. τον Ιωάννη Μεταξά – ΦΩΤΟ

    Την προπαραμονή της εργατικής πρωτομαγιάς του 1939, καταφθάνει στην...