Χωρίς θανατηφόρο περιστατικό στις παραλίες της Πάτρας εξελίσσεται μέχρι σήμερα η φετινή ναυαγοσωστική περίοδος, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον MAX FM 93,4 και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη ο ναυαγοσώστης και συντονιστής της ναυαγοσωστικής κάλυψης στην περιοχή, Νίκος Ζήκος.
Όπως σημείωσε, μέχρι στιγμής έχουν αντιμετωπιστεί περισσότερα από 120 περιστατικά, τα οποία αφορούν κυρίως βοήθεια για την έξοδο ηλικιωμένων από τη θάλασσα, αλλά και περιστατικά με SUP καθώς και λουόμενους που παρασύρθηκαν από ρεύματα.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι περίπου το 80% των περιστατικών που σχετίζονται με SUP αφορά ανήλικα παιδιά, ηλικίας κυρίως 12 έως 15 ετών, τα οποία βρίσκονται στη θάλασσα χωρίς επαρκή επιτήρηση. Ο κ. Ζήκος υπογράμμισε ότι ένα SUPαποτελεί μέσο πλευστότητας και δεν σημαίνει ότι το παιδί είναι αυτομάτως ασφαλές. Η παρουσία γονέα ή άλλου ενήλικα σε κοντινή απόσταση θεωρείται απαραίτητη.
Παράλληλα, ανέφερε ότι φέτος καταγράφηκε αυξημένη προσέλευση στις παραλίες, ιδιαίτερα κατά τον Δεκαπενταύγουστο, γεγονός που ενισχύει την ανάγκη για αυξημένη επιτήρηση και πρόληψη. Η ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες της περιοχής θα συνεχιστεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος συνέστησε στους λουόμενους να αποφεύγουν τη θάλασσα όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ισχυροί άνεμοι, κύμα ή έντονα ρεύματα και να απομακρύνονται άμεσα από την ακτή σε περίπτωση επικείμενης κακοκαιρίας και κεραυνών.



