Πάτρα: Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή “Φομαλώ” στο Λιθογραφείον

    Ημερομηνία:

    Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Φομαλώ», δύο εκπαιδευτικών της Πάτρας, της Μαρίας Δαλαμήτρου και της Ελένης Σιγαλού που κυκλοφόρησε το 2024 από τις εκδόσεις Μανδραγόρας θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 8 Μαρτίου 2025, στις 8 μμ, στο θέατρο Λιθογραφείο στην οδό Μαιζώνος 172β με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Την εκδήλωση θα προλογίσει εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει η καθηγήτρια φιλόλογος και συγγραφέας Μαίρη Σιδηρά.

    Η θεατρική ομάδα “από κοινού” της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας θα παρουσιάσει δραματοποιημένα ποιητικά αποσπάσματα από τη συλλογή, με τη συνοδεία του γυναικείου φωνητικού συνόλου TIMBRES, υπό τη διεύθυνση της Πατρινής ερμηνεύτριας Δώρας Πετρίδη.

    Στη συλλογή «Φομαλώ» οι δύο ποιήτριες Μαρία Δαλαμήτρου και Ελένη Σιγαλού επιλέγουν ως τίτλους των ποιημάτων τους 20 κύρια ονόματα από το λεξιλόγιο του Σύμπαντος και συνδιαλέγονται με ένα ποίημα η καθεμία υπό τον ίδιο τίτλο.

    Ο Φομαλώ είναι ο λαμπερότερος αστέρας του αστερισμού του Νοτίου Ιχθύος.  Η αραβική του ονομασία σημαίνει “το στόμα του ψαριού”.

    Το λογοτεχνικό περιοδικό Λόγου και Τέχνης Χάρτης συμπεριέλαβε τη συλλογή «Φομαλώ» στον μακρύ κατάλογο υποψηφιοτήτων για βραβείο, στην κατηγορία Ποίηση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μέσα στον Αύγουστο ξεκινούν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

    Μέσα στον Αύγουστο αναμένονται να γίνουν οι πρώτες δεσμεύσεις...

    Κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Ισραήλ και Συρία

    Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία Τομ Μπάρακ σε ανάρτησή του...

    ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΛΑΜΗ: Ο αναρχικός Ανδρέας Φλώρος και οι Αθλιοι του Βίκτωρος Ουγκό

    Με τον αναρχικό Ανδρέα Φλώρο με συνδέει μία απόμακρη...

    ΠΑΤΡΑ: Ο άνδρας με το κατεβασμένο παντελόνι… που τρομοκρατούσε γυναίκες – ΦΩΤΟ

    Τον φόβο και τον τρόμο σπέρνει ένας άνδρας  που...