Ανατιμήσεις πάνω από 10% καταγράφονται σε κάποια ακόμη είδη όπως απορρυπαντικά, βρεφικές πάνες, σαμπουάν αλλά και τρόφιμα όπως το ρύζι. Οι αυξήσεις σε παιδικές πάνες, απορρυπαντικά, σαμπουάν είναι πιθανό να φτάσουν έως 30%, σε μπάρες δημητριακών και κονσέρβες έως 19% και έως 18% σε τυριά, μπισκότα, ελαιόλαδο και φρυγανιές έως 16%. Πηγές του κλάδου των Σ/Μ στην Πάτρα επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει τάση για ανατιμήσεις, κυρίως λόγω του πληθωρισμού, διαψεύδουν πάντως ότι καταφθάνουν λίστες με γενικευμένες ανατιμήσεις από προμηθευτές.
Για τις αυξήσεις στις τιμές σε κρέας και γάλα έχουν ήδη κάνει λόγο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα παραγωγοί αλλά και τοπικοί μεταποιητές. Το πρόβλημα αφορά την αλυσίδα παραγωγής και η αύξηση του κόστους εκτροφής η οποία μέσα στο τελευταίο 4μηνο του έτους ξεπέρασε το 25%. Ήδη πολλά τυροκομεία παραδίδουν ποσότητες από νέα προϊόντα στα οποία έχει περάσει η αύξηση της τιμής παραγωγού από τον περασμένο Οκτώβριο.
Εκτός από την τιμή παραγωγού, σύμφωνα με τους εμπόρους, υπάρχει πλέον έλλειψη προσφοράς καθώς το κόστος εκτροφής έχει οδηγήσει πολλούς κτηνοτρόφους στην απόφαση είτε να μειώσουν είτε να εγκαταλείψουν την εκτροφή. Λιγότεροι κατά 10% ήταν οι κτηνοτρόφοι που παρέδωσαν αγελαδινό γάλα το 10μηνο του 2022 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Με πτώση έως και 5,6% έκλεισε και η παραγωγή στο αιγοπρόβειο γάλα το α’ εξάμηνο του 2022.
Το τελευταίο διάστημα λόγω της πίεσης για έλεγχο στις ανατιμήσεις στα τυροκομικά είδη, παρατηρούνται αθρόες εισαγωγές γάλακτος. Αθρόες είναι και οι εισαγωγές οπωροκηπευτικών το τελευταίο διάστημα κυρίως από Τουρκία και Βουλγαρία.