ΠΑΤΡΑ: Προβλήματα στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω απεργίας

    Ημερομηνία:

    Το Σωματείο Μηχανοδηγών προχωρά σήμερα Τρίτη 17 Ιουνίου 2025 σε 24 ωρη απεργία, γεγονός που θα επηρεάσει τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης βασικά αιτήματα είναι η άμεση ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο (Φωτοσήματα- Τηλεδιοίκηση – ETCS) και η επαναλειτουργία των περιφερειακών γραμμών. Η ακύρωση της παράνομης απόλυσης του Προέδρου του Σωματείου και μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Κώστα Γενιδούνια καθώς και η έλλειψη επενδύσεων σε τροχαίο υλικό ιδιαίτερα στις Προαστιακές γραμμές με αποτέλεσμα και ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα να μην υπάρχει σύγχρονο προαστιακού τύπου τροχαίο υλικό στην γραμμή Θεσσαλονίκη – Λάρισα. Οι μηχανοδηγοί επισημαίνουν επίσης την έλλειψη επενδύσεων για την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και την δημιουργία νέων καθώς και τις συνθήκες εργασίας των μηχανοδηγών.

    «Το Σωματείο μας, πάντα σεβόμενο το επιβατικό κοινό, παραχώρησε το απαραίτητο προσωπικό για την κυκλοφορία των τρένων για την εξυπηρέτηση των στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών. Για πληροφορίες μπορούν οι επιβάτες να ενημερωθούν απο το site της Hellenic Train. Η συγκέντρωση μας θα πραγματοποιηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο προκάτ κτίριο στις 9.30 το πρωί καθώς εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόλυση του Προέδρου του Σωματείου μας και μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γενιδούνια Κώστα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

    Δείτε ΕΔΩ το νέο πρόγραμμα δρομολογίων, όπως το έχει ανακοινώσει η Hellenic Train.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λάτρης της γυμναστικής και του TikTok ο Ρομά που ξυλοκόπησε άγρια και λήστεψε δύο ηλικιωμένα αδέρφια σε χωριό της Τρίπολης

    Αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης συνέλαβαν χθες δύο άνδρες, 22 και 48 ετών, Ρομά στην καταγωγή,...

    Αιγιάλεια: Το μήνυμα του Δημάρχου Παναγιώτη Ανδριόπουλου για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

    Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο...

    Στα δικαστήρια με κουκούλα ο 29χρονος που σκότωσε σε τροχαίο τον 24χρονο Σωτήρη στη Λούτσα

    Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε στις 12...

    Οι αγρότες πέρασαν τον αστυνομικό φραγμό και ετοιμάζονται για μπλόκο στο τελωνείο Προμαχώνα

    Νέο μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα ετοιμάζονται να στήσουν...