ΠΑΤΡΑ: “Χαμός” με κορονοϊό σε δασκάλους

    Ημερομηνία:

    Κι ενώ αρχικά το ενδιαφέρον είχε στραφεί στα θετικά κρούσματα κορωνοϊού των μαθητών και πως θα εξελισσόταν η σχολική χρονιά, τελικά φαίνεται πως το πρόβλημα στην Αχαΐα είναι εντονότερο στον κύκλο των εκπαιδευτικών. ΄

    Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, κατά μέσο όρο καθημερινά, οκτώ με δέκα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί βρίσκονται θετικοί στον ιό, με αποτέλεσμα να προκαλείται αναστάτωση στις σχολικές κοινότητες, αφού οι εκπαιδευτικοί τίθενται σε καραντίνα και οι τάξεις μένουν «άδειες» αφενός λόγω του φόβου των γονέων να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο κι αφετέρου, λόγω της αδυναμίας κάλυψης των κενών που δημιουργούνται. Αυτό δε που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι πως επιβεβαιωμένα πλέον, 560 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αχαΐα παραμένουν ανεμβολίαστοι, παρά τα στοιχεία που έδινε στην αρχή της σχολικής χρονιάς ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας περί εμβολιαστικής κάλυψης του 80% και πλέον της εκπαιδευτικής κοινότητας στα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Ένα αρκετά υψηλός αριθμός, ο οποίος αν νοσήσει σταδιακά θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα και κενά στην εκπαιδευτική διαδικασία των ήδη ταλαιπωρημένων μαθητών.
    Θυμίζουμε ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν αρνητικό τεστ δειγματοληπτικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα.

     

    ΓΝΩΜΗ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας από τα Δυτικά

    Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα  πριν τα Χριστούγεννα, με...

    Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη κοροϊδία

    του Δημήτρη Γ. Παλούμπη, Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών | Διεθνών Σχέσεων...

    Πάτρα: Κλείνει ο Δήμος στις 16 Δεκεμβρίου λόγω ψήφισης προϋπολογισμού στη Βουλή

    16 Δεκέμβρη 2025: Ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού της...

    ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ: Διαθέτουν και… αλκοτέστ για να γνωρίζουν οι οδηγοί… αν πρέπει να οδηγήσουν!

    Αυξημένη η κίνηση και στην αχαϊκή πρωτεύουσα λόγω… μπλόκων! Κάθε...