ΠΑΤΡΑ: “Ελαφριά” πτώση στην τιμή της αμόλυβδης! Τι συμβαίνει με τα καύσιμα;

    Ημερομηνία:

    Αποκλιμάκωση των τιμών τόσο της αμόλυβδης, όσο και της diesel, έχουμε το τελευταίο διάστημα στα πρατήρια καυσίμων της Πάτρας, γεγονός που έχουν δει με ανακούφιση οι πατρινοί.

    Πιο αναλυτικά η αμόλυβδη φτάνει πλέον στο 1,9 ευρώ το λίτρο, η μικρότερη τιμή της και τα 2,25 το μέγιστο, ενώ η diesel, μετά το ράλι ανόδου που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα ξεπερνώντας ακόμα και τη βενζίνη, φαίνεται ότι επιστρέφει στο κανονικό της επίπεδο.

    Ξεκινάει από το 1,93 ευρώ το λίτρο η χαμηλότερη τιμή της και φτάνει τα 2,24 ευρώ η υψηλότερη. Η πτώση αυτή, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που το περασμένο διάστημα η Ελλάδα είχε τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των δύο αυτών καυσίμων σε όλη την Ευρώπη.

    Το ζήτημα βέβαια είναι μέχρι πότε θα ισχύσουν οι τιμές αυτές και αν θα υπάρξει κάποια άνοδος μέσα στο επόμενο διάστημα που θα αιφνιδιάσει τόσο τους καταναλωτές, όσο και τους επαγγελματίες του κλάδου.

    Ζητούμενο όμως για να μπορέσει ο κλάδος να βρει και πάλι την αγοραστική δύναμη που είχε πριν από την εμφάνιση της ενεργειακής κρίσης, είναι η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε όλα τα καύσιμα, κάτι που σύμφωνα με τους επαγγελματίες θα δώσει άλλη ώθηση και την δυνατότητα στον κόσμο να κινηθεί, όπως και να θερμανθεί.

    Σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης η ζήτηση του παραμένει αυξημένη, όμως, από σήμερα και στο εξής θα επιβαρυνθεί με επτά λεπτά η τιμή του καθώς διακόπτεται η έκπτωση που είχε δοθεί από τα διυλιστήρια από 31/10/2022.

    Έτσι η τιμή του ενώ μέχρι χθες στην Πάτρα ήταν μεταξύ 1,29-1,38 ευρώ/λίτρο με την αύξηση υπολογίζεται να φτάσει στα 1,36-1,45 ευρώ/λίτρο. Υπενθυμίζεται ότι παραμένει σε ισχύ η κρατική επιδότηση 24 λεπτά/λίτρο από το κράτος, στην αντλία.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    IRIS χωρίς προμήθεια: Τι αλλάζει από την 1η Νοεμβρίου στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα

    Χωρίς προμήθεια θα πραγματοποιούν από την  1η Νοεμβρίου οι...

    Στις 300.000 οι κενές θέσεις εργασίας – 6 στους 10 αλλοδαπούς που δουλεύουν στην Ελλάδα φεύγουν… νύχτα για Ιταλία, Γερμανία

    Η τουριστική σεζόν κάνει πρεμιέρα με 85.000 κενές θέσεις εργασίας,...

    Μετανάστευση: Πάνω από 72.000 άνθρωποι πέθαναν ή εξαφανίστηκαν από το 2014, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

    Πάνω από 72.000 άνθρωποι πέθαναν ή χάθηκαν κατά μήκος των μεταναστευτικών...