flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΠΑΤΡΑ – “ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΕΧΝΗΣ”: Και φέτος το Εργαστήρι Υποκριτικής στις «Γραμμές Τέχνης» με τον Θεόδωρο Κανδηλιώτη

Το Εργαστήρι Υποκριτικής των Γραμμών Τέχνης συνεχίζει την πορεία του υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του Θεόδωρου Κανδηλιώτη. Απευθύνεται σε όσους δεν επιθυμούν απλά να συμμετάσχουν σε μια παράσταση, αλλά σε όλους εκείνους που στοχεύουν στην επαφή και τη γνώση των μυστικών της τέχνης του ηθοποιού. Πρώτος στόχος τα εργαλεία έκφρασης (σώμα, κίνηση, φωνή) και δεύτερος, η χρήση τους για την -επί σκηνής ή στην κάμερα- ερμηνείας.

Το θέατρο Γραμμές Τέχνης, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του Εργαστηρίου Υποκριτικής που εισήγαγε νέες και φρέσκες προτάσεις μεθοδολογίας και ήθους στην πόλη μας, ανανεώνει την επαφή του με τους θεατρόφιλους της πόλης με νέες προτάσεις και βελτιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδής. Το Εργαστήρι Υποκριτικής ξεκινάει τις δραστηριότητές του από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, πάντα με σκοπό και στόχο την ουσιαστική επαφή με την ουσία του θεατρικού κόσμου, αλλά και τη στήριξη κάθε ανάγκης εξόδου κι απαλλαγής του ανθρώπινου όντος από πιθανές κι απίθανες ζώνες ασφαλείας…!

Η διδασκαλία του Εργαστηρίου βασίζεται σε μία σύνθεση σχολών θεατρικής εκπαίδευσης. Πυρηνικός στόχος η γνωριμία και προσέγγιση του θεατρικού γίγνεσθαι, η συνεχής ατομική βελτίωση και η επίμονη σμίλευση μιας εκ βαθέων ψυχής, καλλιτεχνικής νοοτροπίας.

Μ’ αυτό τον τρόπο διεκδικούμε την διαρκή άνοδο επιπέδου σκηνικής και συναισθηματικής ευφυΐας των συμμετεχόντων. Σκοπός μας η δημιουργία μιας τοπικής δεξαμενής θεατρόφιλων, απ’ την οποία θα στελεχώσουμε μελλοντικές παραγωγές, θιάσους και ομάδες, αλλά και θα προετοιμάσουμε κατάλληλα όσους επιθυμούν περαιτέρω συνέχεια των σπουδών τους…
Τιμή συμμετοχής ανά μαθητή: 40 ευρώ μηνιαίως

Ο Θεόδωρος Κανδηλιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Το 2001 πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και ξεκίνησε τις σπουδές του στην Υποκριτική τέχνη. Αποφοίτησε το 2005 από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη. Στο τελευταίο έτος των σπουδών του ξεκίνησε συνδιδασκαλία με τον κορυφαίο καθηγητή Δημήτρη Ήμελλο. Εργάζεται στο Θέατρο και στο Σινεμά με την καθοδήγηση σημαντικών σκηνοθετών όπως οι Λεβάν Τσουλάτζε, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Εσθέρ Αντρέ Γκονζάλες, Νίκος Κούνδουρος, Μάνος Τσίζεκ, Λίντσεϊ Αλεξενιάν, Νίκος Γραμματικός, Γιάννης Οικονομίδης, Ελένη Σκότη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τζόι Νασαουάτι, Γιάννης Ξανθόπουλος, Γιάννης Διαμαντόπουλος, Βασίλης Δούβλης, Χρήστος Στρέπκος κ.α. Από το 2013 έκανε το ντεμπούτο του κι ως σκηνοθέτης, έχοντας έκτοτε κάθε σεζόν σκηνοθετική παρουσία, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναλάβει τα ηνία του θεάτρου «Γραμμές Τέχνης».

Επικοινωνία: 6937 34 17 17 & grammestechnis@gmail.com

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Α’ ενότητα: Γνωριμία – Ασκήσεις εξοικείωσης
Σωματικό & φωνητικό ζέσταμα – Αναπνοή
Τοποθέτηση και απεύθυνση φωνής
Θέατρο και άλλες τέχνες
Ατομικός αυτοσχεδιασμός
Επικοινωνία – Εμπιστοσύνη
Δραματουργική ανάλυση
Σκηνικά αντικείμενα

Β’ ενότητα: Διείσδυση και κατανόηση κειμένου, εντός κι εκτός γραμμών
Χαρακτήρας & αλληλεπίδραση χαρακτήρων
Σύγκρουση
Χωροχρόνος & Ιστορία του έργου
Συγγραφή μικρής ιστορίας & απόδοσή της επί σκηνής
Σκηνική γεωμετρία
Ενεργειακή συνύπαρξη
Απρόβλεπτο & εκμετάλλευση του τυχαίου
Ομαδικός αυτοσχεδιασμός

Γ’ ενότητα: Η παράσταση εντός κι εκτός σκηνής
Συνέντευξη χαρακτήρα από τους άλλους μαθητές του εργαστηρίου και ημερολόγιο μιας εβδομάδας. Πώς βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του, πώς οι άλλοι, ποιο το alter-ego του ποιος ο ανταγωνιστής στο έργο;
Ατομική και ομαδική πρόβα
Προσωπική προετοιμασία
Προσέγγιση ρόλου
Υποκριτική κινηματογράφου