ΠΑΤΡΑ: “Μείον” στις εκπτώσεις – Φόβος για τον χειμώνα

    Ημερομηνία:

    Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις έληξαν για τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας και το ταμείο είναι αρνητικό, με τους εμπόρους να καταγράφουν μία ακόμα πτώση στην εμπορική τους κίνηση.

    Πτώση σε σύγκριση με πέρυσι όπου η χρονιά λόγω του κορωνοϊού κύλησε με περιοριστικά μέτρα. Οπότε καταλαβαίνει κανείς το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αγορά τους τελευταίους μήνες.

    Ειδικότερα, για την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων η εμπορική κίνηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς, έπεσε στο 40% με 50%, με την κατρακύλα να συνεχίζεται για τα μαγαζιά που δεν κατάφεραν ούτε και αυτό το χρονικό διάστημα να πάρουν μία ανάσα.

    Πλέον ο χειμώνας προβάλει απειλητικός για την πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων με την ενεργειακή κρίση, με την ακρίβεια και την άνοδο των μισθωμάτων να κυριαρχούν σε όλο πεδίο.

    Κι όλα αυτά χωρίς η κίνηση να τονώνεται και να υπάρχει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στον ορίζοντα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το εμπόριο.

    Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί με την εμπορική κίνηση να μην παίρνει τα πάνω της και τις υποχρεώσεις να μεγαλώνουν υπάρχει σοβαρός φόβος για τον φετινό χειμώνα για ένα επερχόμενο τσουνάμι από λουκέτα στην αγορά.

    Ότι δηλαδή αποφεύχθηκε την προηγούμενη διετία…

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνελήφθησαν δυο άτομα για διάπραξη απάτης σε βάρος ηλικιωμένου

    Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στους Αγίους Θεοδώρους Αττικής, από...

    Εκδήλωση για την Παλαιστίνη πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας – φωτό

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14/9/2025,...

    Στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης την Παρασκευή 19-9 η κωμωδία “Ο Γαμβρός μας”

    Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων...

    Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών: Κάλεσμα στη γενική συνέλευση αρχαιρεσιών

    Το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Πατρών προσκαλεί τα τακτικά μέλη...