ΠΑΤΡΑ: “Ουρές” ναρκομανών έξω από ιατρείο γνωστού γιατρού στο κέντρο! “Χρέωνε” ΑΜΚΑ άλλων πολιτών

    Ημερομηνία:

    Σταματά κάθε ιατρική πράξη έστω και προσωρινά Πατρινός γιατρός που έδινε ναρκωτικά σε χρήστες… μέσω ΕΟΠΥΥ. Το σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί όταν πολίτες διαπίστωσαν πως το ΑΜΚΑ τους είχε «φορτωθεί» με συνταγιγραφήσεις ναρκωτικών ουσιών τις οποίες… ουδέποτε είχαν λάβει. Αμεσα έγιναν καταγγελίες και αποκαλυφθηκε πως συγκεκριμένος Πατρινός ιατρός επιδίδονταν στην υπερσυνταγογράφηση τέτοιων ουσιών.
    Το θέμα αρχικά συζητήθηκε στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου, ασχολήθηκε το Πειθαρχικό ενώ παράλληλα ο φάκελος εστάσλη στον Εισαγγελέα. Παρ’ όλα αυτά ο γιατρός φέρεται να συνέχιζε τη δράση του. Μάλιστα όταν το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε την προσωρινή παύση των καθηκόντων του αυτός προσέφυγε στο Πανελλαδικό όργανο αλλά και εκεί «έπεσε καμπάνα»!

    ICECAP

    Το πανελλήνιο Οργανο σύμφωνα με την πρόσφατη απόφασή του, ταυτίζεται με την απόφαση του τοπικού συμβουλίου, οπότε ο ιατρός δεν μπορεί να ασκεί καθήκοντα. Ουσιαστικά  ο εμπλεκόμενος γιατρός θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην αναστολή λειτουργίας του ιατρείου και την άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων. Σε Δικαστικό επίπεδο, έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση σε επίπεδο αστυνομίας και εισαγγελέα αλλά δεν έχει ακόμη εκδοθεί κάποια απόφαση. Οσον αφορά στον ΕΟΠΥΥ, γιατροί εκτιμούν ότι από την πλευρά του Οργανισμού καταγράφεται «απραξία» αφού όφειλε μέσω των ελεγκτικών του οργάνων να έχει εντοπίσει την υπερσυνταγογράφηση των συγκεκριμένων ουσιών, αλλά δεν έπραξε απολύτως τίποτα ακόμα και τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το θέμα. Ετσι, εδώ και δυόμιση χρόνια, από τον Ιούλιο του 2020 δεν προχώρησε στη λήψη μέτρων με αποτέλεσμα ο εμπλεκόμενος γιατρός να φέρεται να συνεχίζει ανεμπόδιστα την παράνομη συνταγογράφηση.

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα Πασχαλινά έθιμα στην Αχαϊα – Η ιστορία για των κροτίδων από την παλιά Συναγωγή στην Παντάνασσα και την Ερμού

    Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ… Το έθιμο με τις… τρακατρούκες στην...

    Η επιστήμη πίσω από τον τέλειο οβελία

    Όποιος έχει βρεθεί μπροστά από σούβλα ένα όμορφο πασχαλιάτικο...

    Πρωταθλήτρια ελέγχων η ΑΑΔΕ στην Δυτική Ελλάδα! ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Τα πρωτεία στη φορολογική παραβατικότητα και τη φοροδιαφυγή κατέχει...