ΠΑΤΡΑ: Σε επιφυλακή μέρα νύχτα με αυξημένες περιπολίες για να προλάβουν φωτιές

    Ημερομηνία:

    Η εντολή είναι ξεκάθαρη από τα ηγετικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προς τις περιπολίες που γίνονται στην Πάτρα από τους αστυνομικούς.

    Να δίνεται βάρος σε όλη την διάρκεια του 24ώρου κατά τις μέρες αυτές στα περιαστικά δάση γύρω από την Πάτρα και στα σημεία εκείνα από τα οποία μπορεί εύκολα να ξεκινήσει μια φωτιά και να εξαπλωθεί με την βοήθεια των ισχυρών ανεμών , αλλά και τα δεκάδες λοφάκια από χόρτα που υπάρχουν διάσπαρτα σε πολλές περιοχές της Πάτρας, κυρίως έξω από το κέντρο.

    Οι περιπολίες, σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί είναι συνεχείς νύχτα και μέρα, με βάρος να δίνεται σε περιοχές όπως αυτή του Δασυλλίου, του Γηροκομείου, του Ρωμανού, του Κεφαλόβρυσου, του Σαραβαλίου, του Ριγανόκαμπου, αλλά και του Καστριτσίου.

    Παράλληλα σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται και η πυροσβεστική υπηρεσία, έχοντας σταθερές περιπολίες σε συγκεκριμένα σημεία έξω από την Πάτρα. Στόχος να προλάβουν το κάθε ενδεχόμενο ή την κάθε υποψίας φωτιάς έτσι ώστε να μην υπάρξουν σκηνικά και σαν αυτά που έχουν λάβει χώρα σε άλλα μέρη της επικράτειας.

    Άλλωστε,  ο βασικός άξονας για να μην υπάρξουν πυρκαγιές , με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν, αλλά και όπως έχει δείξει η εμπειρία, είναι η πρόληψη και η έγκαιρή επέμβαση.

    Το θετικό είναι ότι την Τετάρτη   οι άνεμοι δείχνουν να εξασθενούν και να πέφτουν στα τέσσερα με πέντε μποφόρ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πολύτεκνοι: Τα τέσσερα σημεία που φέρνουν αλλαγές στο φορολογικό τοπίο – Το όφελος για τις οικογένειες

    Σε τέσσερα ανέρχονται τα κύρια νέα στοιχεία που φέρνουν...

    Ελληνοτουρκική δοκιμασία στη Νέα Υόρκη – Εν μέσω τριβών το ραντεβού Μητσοτάκη με Ερντογάν

    Υπό το πρίσμα νέων δεδομένων θα διεξαχθεί, όπως γίνεται...

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Δικογραφία για 6 βουλευτές – Ποιους εμπλέκει και γιατί ο νέος φάκελος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

    Στον σχηματισμό πλήρους δικογραφίας με σειρά αποδεικτικών στοιχείων για τουλάχιστον έξι βουλευτές σε...

    Η Stella Andrews με μαγιό στις διακοπές της στην Σαντορίνη

    Η Stella Andrews με μαγιό στις διακοπές της στην...