flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Πάτρα: Σε λίγες μέρες έτοιμα και τα Αραχωβίτικα

Προχθές και χθες έγινε η αρχή για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου στα Αραχωβίτικα. Μετά από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, η οδική σύνδεση των παραλιακών γειτονιών των Αραχωβιτίκων είχε κοπεί, αφού ο δρόμος είχε ουσιαστικά καταστραφεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», έχει γίνει ήδη το στρώσιμο χαλικιού στην κατεστραμμένη οδό Ελευθερίας ώστε να αποκατασταθεί η βατότητα του δρόμου, ενώ θα συνεχιστούν οι εργασίες από το τμήμα Αυτεπιστασίας μέχρι και την ασφαλτόστρωση, η οποία δεν προβλέπεται να αργήσει να ολοκληρωθεί. Το κομμάτι, θεωρητικά, είναι μικρό, καθώς πρόκειται για μερικές δεκάδες μέτρα επομένως δεν θα υπάρξει καθυστέρηση. Την ίδια στιγμή που ικανοποιείται ένα αίτημα μηνών, ο Δήμος έκανε γνωστό πως «βρέθηκαν κάποιοι “καλοθελητές”, οι οποίοι εμπλέκοντας την Αστυνομία, προσπάθησαν να σταματήσουν τις εργασίες.». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ κλήθηκε για να σταματήσει το έργο, από… ανταγωνίστρια εταιρεία του αναδόχου που πήρε το έργο!

Θυμίζουμε πως η «Π» είχε αναδείξει μέσα από ρεπορτάζ της το προηγούμενο διάστημα πως οι ντόπιοι επιχειρηματίες εστίασης και κάτοικοι εξέφραζαν παράπονα για την καθυστέρηση επειδή ξεκίνησε η καλοκαιρινή σεζόν και δεν είχε αποκατασταθεί ο δρόμος.

Ο Δήμος εξάντλησε τα περιθώρια για να πάρει επιπλέον κρατική χρηματοδότηση για το κομμάτι που καταστράφηκε από την κακοκαιρία, δεδομένου ότι οι φθορές που υπήρξαν σε πολλά σημεία της πόλης ήταν μεγάλες και τα 250.000 ευρώ που είχαν δοθεί δεν αρκούσαν για την αποκατάσταση όλων των ζημιών.

Στο πρόσφατο παρελθόν, επίσης, η «Π» είχε επικοινωνήσει με τη δημοτική αρχή και είχε αναδείξει πως με την ολοκλήρωση της επιδιόρθωσης στον δρόμο που συνδέει το Ρίο με τον Αγιο Βασίλειο – που πλέον έχει παραδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία με την Περιφέρεια να συμβάλει τα μέγιστα στα έργα -, τα συνεργεία θα έπιαναν δουλειά στα Αραχωβίτικα για να διορθώσουν και τον εκεί δρόμο. Μάλιστα, είχαμε προσδιορίσει χρονικά και το πότε θα συνέβαινε αυτό. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και σε λίγες ημέρες θα μπορούν περίοικοι και επισκέπτες να μετακινούνται και παραλιακά.

Μέχρι σήμερα, οι δύο παραλιακές πλευρές των Αραχωβιτίκων είναι αποκομμένες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου όπου οι τοπικές παραλίες προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες να βρήκε την περιοχή ανέτοιμη.

Αυτή τη στιγμή, από την παραλία των Αραχωβιτίκων υπάρχουν μόλις δύο έξοδοι. Από το κέντρο του χωριού και από την οδό Ανδρούτσου. Ωστόσο, επειδή μετά την κάθετη οδό Ανδρούτσου προς το κέντρο του χωριού, ο δρόμος έχει πέσει, δημιουργείται σύγχυση και μποτιλιάρισμα στους μη ντόπιους οδηγούς τις τελευταίες ημέρες. Ιδιαίτερα το πρώτο σαββατοκύριακο του καλοκαιριού υπήρξαν αρκετές στιγμές μποτιλιαρισμάτων και λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων παραπλεύρως των δρόμων.

Το γεγονός της αποκατάστασης της οδού Ελευθερίας από το Δήμο έφερε πολλά χαμόγελα στους ντόπιους και ιδιαίτερα στους επιχειρηματίες, αφού έχουν δει πως η καλοκαιρινή σεζόν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς και τους λουόμενους να επιλέγουν τα Αραχωβίτικα για «ανάσες δροσιάς».