ΠΑΤΡΑ: Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των υποψηφίων για τις πανελλαδικές

    Ημερομηνία:

    Η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις έχει ξεκινήσει, η αγωνία των υποψηφίων φτάνει στο κατακόρυφο και μαζί με αυτή η προσπάθεια τους για να περάσουν στη σχολή της αρεσκείας τους, καταλαμβάνοντας μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Κι αυτή τη χρονιά η προετοιμασία των υποψηφίων χαρακτηρίστηκε από τις συνθήκες της πανδημίας, με την δια ζώσης εκπαίδευσης να γίνεται κατά διαστήματα και το μεγαλύτερο μέρος της να καλύπτεται από την τηλεκπαίδευση, τόσο στα σχολεία, όσο και στα φροντιστήρια.

    Όμως και η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση, έχοντας φτάσει πλέον στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους, φαίνεται να έχει στιγματιστεί από τον φόβο της διασποράς και των ενδεχόμενων κρουσμάτων του ιού.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη στιγμή που ξεκίνησαν και πάλι τα μαθήματα στα σχολεία, οι τάξεις της γ’ λυκείου είναι άδειες από τον κόσμο, με τους υποψηφίους να επιλέγουν να αφιερώνουν ακόμα περισσότερο χρόνο στη μελέτη τους, παρά να ρισκάρουν την παρουσία τους σε μία τάξη με αρκετό κόσμο και τον φόβο της διασποράς υπαρκτό.

    Βλέπετε, η ασφάλεια των self test δεν έχει απομακρύνει τον φόβο για τους περισσότερους υποψηφίους που ξέρουν ότι το να κολλήσουν τον ιό σε αυτή τη χρονική περίοδο θα ήταν κάτι καταστροφικό για την πορεία της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές.

    Οι άδειες τάξεις στην γ’ λυκείου είναι ένα φαινόμενο που υπήρχε και τα περασμένα χρόνια τέτοιες περιόδους, όμως πλέον με τη εμφάνιση του κορωνοϊού έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Μάλιστα, αρκετοί από τους υποψηφίους επιλέγουν την τηλεκπαίδευση και στα φροντιστήρια που κάνουν.

    Όσον αφορά την ποιότητα της προετοιμασίας τους, όπως λένε καθηγητές και εκπαιδευτικοί που ζουν από κοντά την προσπάθεια των παιδιών όλο αυτό το διάστημα, υπάρχουν αρκετά κενά και ελλείψεις εξαιτίας της κατάστασης αυτής με την πανδημία.

    Αυτό βέβαια που σώζει τα πράγματα είναι η μείωση της ύλης, όμως και πάλι, κρίνοντας από τα μεγάλα κενά των υποψηφίων και τις εκτιμήσεις για τα γραπτά τους,  οι βάσεις για τις πανελλαδικές θα έχουν πτωτική πορεία για ακόμα μία χρονιά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΗΧΗΤΙΚΟ: Η απίστευτη αδικία για όσους πλήρωσαν κλήσεις ετών στα ταμεία του Δήμου Πατρέων

    Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας μίλησε στο Σκαι Πάτρας:...

    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Δράση στους ρομά

    Η πρόληψη σώζει ζωές»  και αυτό προσπαθούν να μεταδώσουν...