flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

ΠΑΤΡΑ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Ενα παιδί της “Φωλιάς” στην οδό Μαιζώνος αποχαιρετά τη μητέρα του που “έφυγε”

O δημοτικός υπάλληλος και δημοσιογράφος Χάρης Ζαφειρόπουλος, είναι ένα από τα παιδιά της “Φωλιάς”! Σήμερα αποχαιρετά τη μητέρα του. Ο ουρανός κλαίει και οι σημαίες… είναι μεσίστιες της φιλανθρωπίας και του ανθρώπινου πόνου.
Είναι μία λυπηρή… λυπηρή μέρα… αλλά, επίσης είναι ή δικιά σου ημέρα.
Οι πρόγονοι μας από αρχαιοτάτων χρόνων… πίστευαν ότι η αρετή, η τιμιότης και η προσφορά, πρέπει να βραβεύονται…! γιατί όπου βραβεύεται η αρετή, εκεί ξεφυτρώνουν άριστοι άνθρωποι.
Ο Περικλής στον επιτάφιο αναφέρει: ” οίς γάρ αρετής άθλα μέγιστα κείνται τήδε και άριστοι άνδρες ανα¬φύονται”.
Η εκδημήσασα αγαπημένη μας Μάνα & Παναγιά μας..! παναγιώτα Λάζαρη, ήταν ένα αξιόλογο άτομο, γεμάτο προσφορά και καλο¬σύνη.
Φόρο τιμής και εκτίμησης σε εσένα… στη πραγματική και αλησμόνητη ευεργέτρια μας, κλείνω το γόνυ για την κοίμηση, και το ανα¬πάντεχο για εμάς χαμό σου.
Εμείς… τα δικά σου παιδιά που περάσαμε από τα ευεργετικά σου και ευσπλαχνικά ιερά χέρια σου δίνοντας μας πνευματική πνοή, αλλά κυρίως υλική, σε ευχαριστούμε μέσα από τη καρδιά μας, και σε παρακαλούμε να προσεύχεσαι εκεί επάνω… που θα βρίσκεσαι.
Θα μπορούσε κανείς να μιλάει, ώρες για το μεγαλείο της ψυχής της
σου, την καλοσύνη, και τις αρετές σου.
Οι στιγ¬μές είναι για όλους μας δύσκολες και εγώ που σήμερα είχα την με¬γάλη τιμή, (από μωρό) να βρω τη θαλπωρή και την μητρική αγάπη, σου βρίσκομαι απροετοίμα¬στος και δυσκολεύομαι να πω περισσότερα, διότι φοβούμαι… μή¬πως με τα φτωχά μου λόγια δεν αποδώσω τα πρέποντα και σμικρύνω το μεγαλείο σου.
Ήσουν άτομο κοινωνικό και είχες απόψιν κρυστάλλινη σε πολλά κοινωνικά, Πολιτικά, αλλά κυρίως σε θρησκευτικά θέματα.
Το ύφος σου…! πάντο¬τε χαρούμενο, ευγενικό, ιερό, ούτε οργιζόσουν… ούτε κακολογούσες κανέναν.
Δεν έκανες… ποτέ άδικες και αυστηρές κρίσεις.
Τα λόγια σου σοφά…! και μετρημένα… και το βλέμμα σου ήρεμο, γαλήνιο που σε γέμιζε με σιγουριά και με αληθινή κρυστάλλινη γαλήνη.
Το μόνο που μπορούμε… είναι να στραφούμε προς τον Κύ¬ριο Ιησού Χριστό μας, για τον οποίο λάτρευες… και αληθινά, υπηρετούσες με πλήρη ευλάβεια και απέραντο σεβασμό πιστά…!
Και να τον παρακαλέσουμε με αυτά τα λόγια ” Συ… κύριε που κόσμους κυβερνάς, Σύ… που είσαι η πηγή της αγάπης, της δικαιοσύνης, της αλήθειας, και της ευσπλαχνίας, ρίξε το βλέμμα σου εδώ… σήμερα στην κρίσιμη αυτή ώρα, της εκδημίας της δούλης σου Παναγιώτας.
Δώσε Κύριε… κουράγιο και δύναμη σε όλους… εμάς, στα παιδιά της που αν.. και δεν υπήρξε ή σαρκική μας μητέρα… για μας ήταν ή κατ, εικόνα και καθ, ομοίωση της πνευματικής ζωής μας.
Ήταν για εμάς ή μητέρα μας… και ή Παναγιά μας… για αυτό και το όνομα της ήταν Παναγιώτα.
Ας συνεχίσουμε αδέρφια μας την ζωή μας, και ας κρατήσουμε βαθειά στη ψυχή μας την αγάπη της και τις διδαχές της.
Γιατί ποια άλλη… παρηγοριά μας απομένει, εκτός από την δική της, αφού μια τέτοια ανεπανάληπτη, αναντικατάστατη Ευεργέτης… και μητέρα χάσαμε σήμερα 27/11/2021 & ώρα. 6:00 π.μ.
Αγαπημένη μας Μητέρα… σε προπέμπουμε σήμερα στην τε¬λευταία σου κατοικία, με άγχος, λύπη και στεναγμό, όπως πρέπει να προπέμπουμε μία πανάξια Ευεργέτη, Μάνα και Προστάτη.
Σε κλαίνε οι συγγενείς σου,
Σε κλαίνε οι γνωστοί σου,
Σε κλαίει ολόκληρος ο Πατραϊκός λαός.
==================================
Θα παρακαλούσα… τον κ. Δήμαρχο Πατρέων και με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, στη Πλάκα των ευεργετών η οποία και βρίσκεται στην είσοδο και σε ειδική εκδήλωση του Δήμου να αναγραφεί το όνομα της Νέας Ευεργέτισσας Λάζαρη Παναγιώτας.
Ας είναι ανάλαφρο το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Αιωνία… ή μνήμη σου… για πάντα..! αξέχαστη και γλυκιά μας Μητέρα..!
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, λουλούδι και εσωτερικός χώρος
carna

Comments are closed.