flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Πάτρα: Συνεχίζεται ο “πόλεμος” στη Μέριμνα – Πυρά των εργαζομένων εναντίον της Προέδρου

Ακόμη ένα επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στο Θεραπευτικό Κέντρο “Μέριμνα” το οποίο στην κυριολεξία θυμίζει καζάνι που βράζει. 

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από τότε που οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής στο Διοικητικό Συμβούλιο κατηγορούσαν την πλειοψηφία του ΔΣ για διορισμούς “ημετέρων”, αναφέροντας μάλιστα ότι προωθούσαν συνδικαλιστές συγκεκριμένου σωματείου.

Αυτή την φορά και ο Σύλλογος Εργαζομένων στη “Μέριμνα” στρέφει τα πυρά του στην Πρόεδρο κ. Κοκκίνου, κατηγορώντας την ευθέως για παράτυπες πρακτικές, για εργασιακό εκφοβισμό και για απρεπή συμπεριφορά, φωτογραφίζοντάς την ότι λειτουργεί σαν “κράτος εν κράτη” μέσα στο χώρο του Ιδρύματος.

Η ανοικτή επιστολή των εργαζομένων έρχεται ως απάντηση σε αντίστοιχη της Προέδρου κ. Κοκκίνου, στην οποία εξηγούσε τη θέση της για την κατάσταση που επιρκατεί στο ίδρυμα

Ολόκληρη η ανοικτή επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Θ.Π.Κ. ” ΜΕΡΙΜΝΑ” και οι εργαζόμενοι σεβόμενοι τον ιερό χώρο που επί σειρά ετών υπηρετούν,  έχουμε επιλέξει να μην δημοσιοποιούμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε επί σειρά ετών, αλλά να επιδιώκουμε την επίλυση τους μέσω της προσπάθειας επικοινωνίας και διαλόγου με τα μέλη του Δ.Σ. και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ωστόσο, η ανοικτή επιστολή της κυρίας Κοκκίνου και του κυρίου Αγγελακόπουλου επιβάλλει την δημόσια τοποθέτησή μας, γιατί πραγματικά είναι εντυπωσιακή η διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρείται.

• Αναφέρεται στην επιστολή πως ο χώρος υπολειτουργεί με λίγα παιδιά. Παραλείπεται να αναφερθεί όμως το γεγονός πως βάσει εγκυκλίου δεν επιτρέπεται η συμμετοχή μη εμβολιασμένων ωφελούμενων στα προγράμματα του Κέντρου, γεγονός που δυστυχώς έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση του πληθυσμού μας.

• Αναφέρεται στην επιστολή  «λειψό προσωπικό». Παραλείπεται να αναφερθεί όμως το γεγονός πως σήμερα στο Κέντρο παρέχουν τις υπηρεσίες τους 36 εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου που καλούνται να καλύψουν 65 ωφελούμενους. Αξίζει να σημειωθούν, όμως,  και τα εξής:

→ Είναι πάγια τακτική των τελευταίων ετών κατά την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς το Κέντρο να ξεκινά την λειτουργία του με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου και σταδιακά ανάλογα με την προσέλευση των ωφελουμένων να ενισχύεται από εργαζόμενους ορισμένου χρόνου.

→ Είναι πάγια τακτική των τελευταίων ετών οι συμβάσεις των εργαζομένων ορισμένου χρόνου να λήγουν πριν την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, προκειμένου να εξασφαλίζεται το κενό των 45 ημερών που στερεί το δικαίωμα στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η τακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού και επομένως και των παρεχόμενων υπηρεσιών κατά τον μήνα Ιούλιο. Είναι πραγματικά περίεργο πως αναφέρεται ως κάτι πρωτοφανές στην επιστολή – Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε υποστελέχωση της απογευματινής βάρδιας σε επιστημονικό προσωπικό, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε πλεονάζον βοηθητικό προσωπικό στην πρωινή βάρδια. 

→ Οι πρακτικές αυτές εφαρμόζονται στο Κέντρο, κατόπιν σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ., το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί πλειοψηφικά με την σταθερά ομόφωνη ψήφο των ίδιων πάντα τεσσάρων μελών του.

• Αναφέρεται σε λίγες ώρες παραμονής των ωφελουμένων την ημέρα. Παραλείπεται να αναφερθεί πως αυτό συμβαίνει την περίοδο της πανδημίας όπου για λόγους ελέγχου της διασποράς σε περίπτωση κρούσματος ακολουθούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα, τα οποία είναι σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ

• Αναφέρεται στην ασφάλεια των παιδιών. Παραλείπεται να αναφερθεί πως το πρόβλημα ασφάλειας που έχει προκύψει κατά την πρωινή βάρδια, έχει προκύψει από τις εντολές των εκτελούντων χρέη Δ/ντη – κ. Κοκκίνου και κ. Μαγιώνο- οι οποίοι λειτουργούν όχι απλώς ανεξάρτητα από τις εισηγήσεις της Ε.Ο. αλλά παρακάμπτοντας κι αγνοώντας, ουσιαστικά,  τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις – επισημάνσεις – προτάσεις της. Επιλέγουν μετακινήσεις προσωπικού με αλλαγές βάρδιας. 

• Αναφέρεται στην δημιουργία προστατευμένου εργαστηρίου Αρτοποιίας το οποίο είχε προταθεί από την Υπεύθυνη Προγραμμάτων. Ποιό είναι αυτό το πρόσωπο; Ποια ήταν η θέση της Επιστημονικής Ομάδας; Ποιο ήταν το κριτήριο που προωθήθηκε η πρόταση αυτή; Παραλείπεται σκοπίμως να αναφερθεί στην επιστολή των κ Κοκκίνου και Αγγελακόπουλου  ότι υπήρχε  τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση  δημιουργίας προστατευμένης Μονάδας Γραφικών Τεχνών και Βιβλιοδεσίας με άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας για ΑμεΑ από τους ήδη εκπαιδευθέντες στο ανάλογο εργαστήριο. Για την συγκεκριμένη Μονάδα είχε κατατεθεί σχετική πρόταση χρηματοδότησης πλήρως τεκμηριωμένη  στο Ίδρυμα Σταυρος Νιάρχος, εκπρόσωποι του οποίου είχαν επισκεφθεί το Κέντρο. Επαναφέρουμε τα ερώτηματά μας :

με ποια κριτήρια επελέγη η πρόταση λειτουργίας Αρτοποιείου; 

Πόσες θέσεις εργασίας ΑμεΑ θα δημιουργούσε;  

Με ποια κριτήρια στέρησαν την δυνατότητα ένταξης σε εργασιακό πλαίσιο των ήδη εκπαιδευθέντων στο συγκεκριμένο αντικείμενο ΑμεΑ; 

Θα παρακαλούσαμε  και τους οι κ.κ. Μαγιώνο και Ξυλιά , οι οποίοι δεν υπογράφουν την επιστολή, να λάβουν σαφή θέση και να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας.

 

• Τα τελευταία χρόνια, όπου ο χώρος ουσιαστικά διοικείται από το σχήμα των τεσσάρων μελών του Δ.Σ. που αναφέρονται παραπάνω, συμβαίνουν τα εξής:

➢ Οι εργαζόμενοι διακρίνονται σε καλούς και κακούς εργαζόμενους. Τα κριτήρια αξιολόγησης τους είναι κατά πόσο συντάσσονται με τις απόψεις των τεσσάρων. Όποιος έχει διαφορετική άποψη από τη γραμμή των τεσσάρων εντάσσεται στους κακούς εργαζόμενους, προπηλακίζεται και δέχεται πιέσεις και απρεπή συμπεριφορά εκ μέρους μελών της διοίκησης. 

➢ Ιδιαιτέρως δε όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Σωματείο εργαζομένων, καλούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες του σε ένα ιδιαιτέρως δύσκολο εργασιακό περιβάλλον, όπου δέχονται συστηματικά πιέσεις και εργασιακό εκφοβισμό ακόμα και ευθείες απειλές, με σκοπό την διαγραφή τους από το Σωματείο.

➢ Ο χαρακτηρισμός “άμυαλοι” που αποδίδουν η κ. Κοκκίνου και ο κ. Αγγελακόπουλος στο Σωματείο Εργαζομένων στην επιστολή τους, είναι ενδεικτικός, και αποτελεί μια απλή απόδειξη των προαναφερθέντων. Ωστόσο οι συνήθεις χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στους εργαζόμενους κατά τις συναντήσεις προσωπικού είναι “άχρηστοι” και “ανίκανοι”. Οι παραπάνω συμπεριφορές, οι οποίες κατά περιόδους είναι ιδιαίτερα έντονες, δημιουργούν ένα εργασιακό περιβάλλον ανασφάλειας και απαξίωσης που διαταράσσει την ψυχική ηρεμία και κατ’ επέκταση τη σωματική υγεία των εργαζομένων και οπωσδήποτε τους αποπροσανατολίζει και δυσκολεύει την καθημερινότητά τους. Επιπλέον έχουν οδηγήσει στην απόλυση εργαζομένων ή στην μη ανανέωση των συμβάσεών τους, καθώς και στην απομάκρυνση εξαιρετικών επιστημόνων και συνεργατών, οι οποίοι μη δυνάμενοι να ανεχτούν τις υφιστάμενες συνθήκες, διέκοψαν την συνεργασία τους με το Κέντρο.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως στέκεται δίπλα στους ωφελούμενους και στις οικογένειές τους, ανεξάρτητα από Διοικήσεις και Παρατάξεις, και θα συνεχίσει να το πράττει.

Ως Σωματείο Εργαζομένων θα στηρίξουμε κάθε υγιή πρόταση που θα διασφαλίζει την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του Κέντρου, που οπωσδήποτε θα συμπεριλαμβάνει και την σωστή και αμερόληπτη αντιμετώπιση των εργαζομένων.