ΠΑΤΡΑ: Τέλος στον εφιάλτη για Αστυνομικό! Εχασε το σπίτι του και το ξανακερδίζει

    Ημερομηνία:

    Μια κρίσιμη και ανακουφιστική δικαστική απόφαση δικαιώνει αστυνομικό που διεκδικεί να πάρει πίσω το σπίτι του, το οποίο το έχει χάσει σε πλειστηριασμό από τράπεζα!

    Ο ιδιοκτήτης της οικίας είχε δανεισθεί 150.000 € και κατέφυγε στη δικαιοσύνη για να υπαχθεί στον «νόμο Κατσέλη». Με την υπ’ αριθμ. 102/17 απόφαση του Ειρηνοδικείου της Πάτρας, το δάνειο «κουρεύτηκε» και υποχρεώθηκε ο αστυνομικός να αποπληρώσει ποσό 34.000 ευρώ σε δόσεις, που για τα 3 πρώτα χρόνια ήταν 600 ευρώ τον μήνα.

    Από ένα χρονικό σημείο και μετά, ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε ν’ ανταποκριθεί στις δόσεις, γιατί αντιμετώπισε απρόσμενα οικογενειακά προβλήματα (αρρώστια της μητέρας του, θάνατο του αδελφού του κ.λπ.).

    Παρά τις εξηγήσεις που έδωσε στην τράπεζα, η τελευταία δεν… συγκινήθηκε και κινήθηκε δικαστικά, πετυχαίνοντας την έκπτωση του ιδιοκτήτη, δηλαδή την απώλεια προστασίας που είχε η πρώτη κατοικία του από τον «νόμο Κατσέλη».
    Ακολούθως, η τράπεζα έβγαλε το σπίτι σε πλειστηριασμό και το πήρε η ίδια.

    Πριν λίγες μέρες, όμως, επανήλθε το χαμόγελο στον ιδιοκτήτη, χάρη στην υπ. αριθμ. 138/23 απόφαση του Ειρηνοδικείου της Πάτρας, που αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του και τον επανέφερε στο καθεστώς προστασίας του «νόμου Κατσέλη» (απόφαση μη κήρυξης σε έκπτωση).

    Πλέον, απομένει η δικαστική διαδικασία της ακύρωσης του πλειστηριασμού, αφού ο ιδιοκτήτης απολαμβάνει πάλι την προστασία του νόμου, προκειμένου να επιστραφεί το σπίτι του στην κυριότητά του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

    Ο Γιάννης Νταλιάνης έχει βαπτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και σε συνέντευξή του στην...

    Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

    Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες...

    Αυτή είναι η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας και δεν είναι τα Γιάννενα

    Η Ελλάδα, γνωστή για τα ηλιόλουστα τοπία και τις...

    Στο +86% από το 2017 οι τιμές πώλησης για κατοικίες – Η τρελή κούρσα στα ακίνητα συνεχίζεται

    Ιδιαίτερα ανθεκτική με τις μέσες τιμές να έχουν ξεπεράσει τα...