Πάτρα: Τι λέει ο ιατροδικαστής που «φώτισε» την υπόθεση με την μάνα που σκότωσε τα τρία παιδιά της στη Γερμανία

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Ο ιατροδικαστής, δρ. Ράινχαρντ Ντετμάγιερ, που ανέδειξε την υπόθεση με τους τρεις ύποπτους θανάτους βρεφών στη Γερμανία, μίλησε αποκλειστικά στο «Φως στο Τούνελ» για το πώς οι Αρχές κατάφεραν να την διαλευκάνουν, αλλά και για τα κοινά στοιχεία με αυτήν της Πάτρας.

    «Οι πρώτες δύο υποθέσεις θανάτου κατεγράφησαν από τις αρμόδιες αρχές ως περιπτώσεις αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Όμως, όταν λάβαμε και την τρίτη υπόθεση, του τρίτου παιδιού της οικογένειας, μας μπήκαν οι πρώτες υποψίες. Είναι στατιστικά απίθανο να υπάρχουν τυχαίοι φυσικοί θάνατοι τριών παιδιών στην ίδια οικογένεια. Είναι μάλιστα τόσο απίθανο, ώστε για εμάς η μόνη λογική εξήγηση ήταν ότι και στις τρεις περιπτώσεις μιλάμε για ανθρωποκτονία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και ιατροδικαστής δρ. Ράινχαρντ Ντετμάγιερ.

    «Το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο πλέον ήταν το πώς θα μπορούσε αυτό να αποδειχθεί. Δεν γίνεται ξαφνικά σε υγιή μικρά παιδιά να σταματήσει να χτυπάει έτσι απλά η καρδιά. Εάν όμως υπάρχει κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα κάποια ουσία με την οποία έχει δηλητηριαστεί ένα παιδί, όπως η κεταμίνη, μιλάμε για ένα λογικό αίτιο, το οποίο θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τον θάνατο. Στην περίπτωση της κεταμίνης, η χορήγηση σε υψηλή δοσολογία της ουσίας αυτής, μπορεί να οδηγήσει αρχικά σε αναπνευστική και εν συνεχεία σε καρδιακή ανακοπή. Ανάλογα φυσικά με τη δοσολογία, ο θάνατος μπορεί να επέλθει πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

    Τα όσα είπε ο δρ. Ράινχαρντ Ντετμάγιερ για τα «όπλα» του εγκλήματος (το πανάκι του κάθε παιδιού) προκαλούν ανατριχίλα.

    «Στην περίπτωση των θανάτων των παιδιών της Γερμανίας είχε προκληθεί βίαιος ασφυκτικός θάνατος. Η μητέρα είχε χρησιμοποιήσει και στα τρία βρέφη ένα πανάκι, το οποίο είχε χώσει μέσα στη στοματική κοιλότητα των παιδιών της, μέχρι που αυτά πέθαναν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στον τραυματισμό κάποιων αγγείων, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να διευκρινιστεί στην υπόθεση της Πάτρας εάν οι κηλίδες αίματος πάνω στο πανάκι προέρχονται από το ίδιο το παιδί. Αυτό μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί μέσω γενετικής εξέτασης» σημείωσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα για την υγεία – Βροχή ακυρώσεων

    Περίπου ένας στους οκτώ ασφαλισμένους μέσω ιδιωτικού προγράμματος υγείας...

    Γενιά Ζ: τι ελπίζει, τι φοβάται για το 2025

    Καλώς ήρθατε στη δεκαετία του 1990. Σ’ αυτά τα δέκα...

    Κεντροαριστερά: Αναζητώντας αφήγημα για το νέο έτος

    Το 2024 ήταν μια γεμάτη και ενδιαφέρουσα χρονιά για...

    «Βελούδινο Σφυρί» – Τακτική που… σε βγάζει από τη δύσκολη θέση

    Το «Βελούδινο Σφυρί» αποτελεί μια μέθοδο που βγάζει τον… χρήστη της...
    Best Shop