ΠΑΤΡΑ: Τι θα ισχύει από την Παρασκευή για τους κλειστούς χώρους

    Ημερομηνία:

    Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ , σινεμά και θέατρα θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για πλήρως εμβολιασμένους και για όσους έχουν αναρρώσει από κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο. Παράλληλα, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η ψηφιακή εφαρμογή που προετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο ρόλος της οποίας θα είναι κομβικός, καθώς θα πιστοποιεί εάν ο κάθε πολίτης έχει εμβολιαστεί. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

    Έτσι, στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων, όμως, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί.

    Στο τηλεοπτικό του μήνυμα ανέφερε επίσης ότι οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών.

    Η πληρότητα που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο που είχε ανακοινωθεί, θα αυξηθεί και είτε θα καθοριστεί οριζοντίως σε ποσοστό 85%, είτε θα προβλέπεται μια διαβάθμιση. Πιθανότατα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και να επιτρέπεται αναλογικά μεγαλύτερος αριθμός ατόμων για μικρότερες επιχειρήσεις με στόχο να υποστηριχθεί η βιωσιμότητά τους.

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πόπη Λάζου: Δείτε πώς είναι σήμερα η μοιραία γυναίκα του ελληνικού κινηματογράφου

    Η Πόπη Λάζου υπήρξε η μοιραία γυναίκα του ελληνικού κινηματογράφου. Από...

    Το ναζιάρικο κοριτσάκι του χθες είναι σήμερα πετυχημένη παρουσιάστρια της χώρας μας

    Το χαριτωμένο κοριτσάκι των φωτογραφιών ήταν όμορφο από μικρό...

    ΕΕ: Πρόταση για παύση εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου έως τα τέλη 2027

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει τον επόμενο μήνα νομικά...

    Γιατί τα All Star έχουν τσόχα στη σόλα τους; Οι επιχειρήσεις βρίσκουν παράξενους τρόπους να αποφύγουν τους δασμούς

    Δημιουργικούς τρόπους για να μειώσουν το κόστος των εισαγωγών...