Πάτρα: Το Δημαρχείο γίνεται…μωβ!

    Ημερομηνία:

    Ο Δήμος Πατρέων συμμετέχει στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την Επιληψία με σύνθημα: «Φωτίζοντας τη σκοτεινή πλευρά!», μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.), φωτίζοντας απόψε το Δημαρχείο της Πάτρας, συμβολικά με μωβ χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία.

    Ο Δήμος μας μέσω της συμμετοχής του στην πρωτοβουλία αυτή, στέλνει μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.

    Στη δράση συμμετέχουν και άλλοι Δήμοι της χώρας, φωταγωγώντας Δημαρχεία και κτίρια ανά την Ελλάδα, στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.

    Σημαντική θα είναι και η συμβολή των πολιτών στη σημαντική αυτή πανελλήνια δράση. Μέσω facebook, twitter και instagram και χρησιμοποιώντας το hashtag: #greeceforepilepsy μπορούν στείλουν το δικό τους μήνυμα, κοινοποιώντας τη δική τους ιστορία ή φωτογραφία.

    Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιληψίας, αποτελεί ευκαιρία για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε τα άτομα με επιληψία να αποτελούν ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στη διασκέδαση και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής τους.

    Στην Ελλάδα περίπου 86.700 άτομα πάσχουν από επιληψία, εκ των οποίων, τα 23.000 είναι παιδιά ηλικίας μικρότερης των 15 χρόνων.

    Η επιληψία είναι μια συχνή εγκεφαλική διαταραχή, η οποία με τη σωστή διάγνωση και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή αντιμετωπίζεται επιτυχώς, τα άτομα ζουν μια φυσιολογική ζωή και καταλαμβάνουν ανώτατα αξιώματα. Ωστόσο, περίπου το 30% των ανθρώπων με επιληψία που ζουν στις ανεπτυγμένες χώρες δεν αντιμετωπίζονται σωστά και ένα ποσοστό 25% των ανθρώπων παρουσιάζουν κρίσεις ανθεκτικές στην αγωγή. Δυστυχώς, τα άτομα με επιληψία και κυρίως τα άτομα που συνεχίζουν να κάνουν κρίσεις στιγματίζονται κοινωνικά. Επιπλέον, η έλλειψη της σωστής αντιμετώπισης επιφέρει τεράστια οικονομική επιβάρυνση στα εθνικά συστήματα υγείας.

    Σήμερα υπάρχουν σημαντικές θεραπευτικές προσεγγίσεις που εάν χορηγηθούν σωστά, βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα.

    Η σωστή ενημέρωση, αντιμετώπιση, έρευνα και η νομοθεσία παραμένουν βασικά ζητήματα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με επιληψία.

    Η ΕΕΕΕ και ο ΠΕΣΕ έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τα Παγκόσμια Γραφεία Επιληψίας (International Bureau for Epilepsy και International LeagueAgainstEpilepsy) και μέσω της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας έχουν κύριο σκοπό την σωστή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την επιληψία.

    Δήμος Πατρέων
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λος Άντζελες: Επεισόδια και συλλήψεις κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης

    Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν χθες Σάββατο στο Λος Άντζελες επειδή αντιτάχθηκαν σε...

    Αναστενάζετε συνέχεια; Τι κρύβει αυτή η συνήθεια και τι σημαίνει για την υγεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9-%ce%ba%cf%81%cf%8d%ce%b2%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae/

    Ανάλυση Axios: Ο Μασκ έχει τα χρήματα, αλλά ο Τραμπ έχει την εξουσία

    Την παγκόσμια κοινότητα έχει απασχολήσει η πρόσφατη διαμάχη μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με...

    Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχε στη NAFSA Annual Conference & Expo 2025

    Το Πανεπιστήμιο Πατρών, πιστό στις αρχές της εξωστρέφειας και της...