Μιλήσαμε με ιδιοκτήτες φούρνων και ζαχαροπλαστείων ενόψει του χειμώνα και μας περιέγραψαν την εικόνα… ως ζοφερή! Οι επιχειρήσεις τους για να λειτουργήσουν έχουν υψηλότατο ενεργειακό κόστος ενώ οι ανατιμήσεις των τελευταίων ετών αποτελούν… τον μόνιμο πονοκέφαλό τους!
Οι λογαριασμοι ρεύματος για ένα «μεσαίτου τύπου» αρτοποιείο είναι κατά μέσο όρο στα 1500 ευρώ μηνιαίως. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα με τους ζαχαροπλάστες. Το παγωτό, το βασικό είδος που στηρίζει την λιανική του κλάδου τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν πήγε και τόσο καλά. Οι ανατιμήσεις στα γάλα έφτασαν στο… κόκκινο, ενώ την ίδια στιγμή τα μαγαζιά χάλαγαν ακόμα περισσότερο ρεύμα για την παραγωγή και την συντήρηση του παγωτού.