flamis.gr

Πέντε ιδέες για comfort φαγητό το Σαββατοκύριακο

Πιάτα εύκολα, γρήγορα, οικονομικά, με αυτό το twist όμως που τα καθιστά ιδανικά για Σαββατοκύριακο. Επειδή βαριόμαστε με τα ίδια και τα ίδια, αλλά δεν είμαστε πάντα σε mood για «υψηλή γαστρονομία», όσο και αν μας αρέσει να μαγειρεύουμε για εμάς και για αυτούς που αγαπάμε.

Συνοψίστε τα γεύματα

Αντί για πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο και, στο ενδιάμεσο, τσιμπολόγημα, σκεφτείτε έξυπνα. Περιποιηθείτε εαυτόν τε και φαμίλια με ένα πλούσιο brunch που θα περιλαμβάνει αυγά, ψωμί, φρούτα, μαρμελάδες και γλυκό. Στίψτε χυμούς, ψήστε καφέδες, πιείτε γάλα ή ό, τι προτιμάτε. Αν αυτό συμβεί γύρω στις 12μιση, έως τις 5 τουλάχιστον θα είναι όλοι χορτάτοι, αρκεί, φυσικά, να είναι πλούσιος ο «μπουφές» σας. Δείτε εδώ την πιο εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή για croque madame με μπεσαμέλ και τυρί μετσοβόνε.

Έπειτα, ώρα για δείπνο! Μετά από κάτι τόσο θρεπτικό και πλούσιο, έχετε όλοι ανάγκη από κάτι πιο ελαφρύ. Κόψτε δροσερές σαλάτες και παίξτε με τα dressings και τα toppings. Η μία με μπαλσάμικο και εσπεριδοειδή, η άλλη με λαδολέμονο και φρέσκο κρεμμυδάκι… Στην μέση, απλώστε κριτσίνια, ψωμάκι, παξιμάδια και ένα μικρό πλατώ με τυριά και αλλαντικά (ό, τι έχετε στο ψυγείο). Να, λοιπόν, κάτι διαφορετικό, αλλά τόσο απλό και υγιεινό.

Με το κοτόπουλο που έχει περισσέψει στο ψυγείο, νοστιμίστε τις πρασινάδες σας και, με λίγη μαγιονέζα ή γιαούρτι, δημιουργήστε ένα πλήρες γεύμα.

Επενδύστε στα αγαπημένα όλων ζυμαρικά, αλλά παίξτε με τις σάλτσες και όχι μόνο

Τι πειράζει να φάμε δύο μέρες στην σειρά μακαρόνια για να προλάβουμε και να ξεκουραστούμε λίγο το Σαββατοκύριακο; Αρκεί να μην φτιάξουμε ξανά την κλασική μας κόκκινη σάλτσα ντομάτας ή την κρέμα γάλακτος-μπέικον-μανιτάρι, που ίσως έχουμε βαρεθεί κάπως, γιατί τις φτιάχνουμε συνεχώς. Δείτε εδώ μια πρωτότυπη σάλτσα που μπορεί να μην έχετε ξαναφάει και θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Δοκιμάστε να εξελίξετε λίγο τις σάλτσες σας: κάντε πιο πικάντικη τη ναπολιτέν σας και, επιτέλους, τολμήστε την αυθεντική καρμπονάρα που είναι με αυγό και όχι με κρέμα γάλακτος. Έχετε δοκιμάσαι άλλα ζυμαρικά εκτός από σπαγγέτι, πένες και βίδες; Οι παραδοσιακές χυλοπίτες είναι πεντανόστιμες και διαφορετικές, ενώ τρώγονται ακόμα και με λίγο λάδι και τυρί.

Η πίτσα πάντα είναι μια λύση

Μπορείτε μια φορά τον μήνα, ή περισσότερες, να οργανώνετε delivery day. Τι καλύτερο από μερικές ζεστές, λαχταριστές πίτσες το Σαββατόβραδο πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού; Αν όμως θέλετε να φτιάξετε δική σας, πειραματιστείτε με διάφορες συνταγές για ζύμες ή φτιάξτε το αριστούργημά σας χρησιμοποιώντας έτοιμη ζύμη. Βρείτε την ευκαιρία να ψιλοκόψετε λαχανικά που τα παιδιά δεν τρώνε, όπως λίγο μπρόκολο ή μελιτζάνα. Ούτε που θα το καταλάβουν, αν ρίξετε μπόλικο τυράκι από πάνω. Μια πανεύκολη λύση είναι να απλώσετε στο ταψί φέτες από ψωμί του τοστ και να τια διαχειριστείτε σα να ήταν βάση πίτσας: απλώστε σάλτσα ντομάτας και ό, τι υλικό τραβάει η ψυχή σας. Θα είναι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά και θα τους ξαφνιάσεις όλους ευχάριστα. Υπάρχει η εξαιρετική συνταγή Λαδένιας Κιμώλου εδώ, η οποία είναι πολύ απλή, αλλά και νόστιμη. Πρόκειται για την πρώτη ιστορικά καταγεγραμμένη «πίτσα». Δοκιμάστε την!

Είναι δύσκολη η διαδικασία παρασκευής της τέλειας ζύμης, αλλά πάντα αξίζει να δοκιμάσετε. Στην χειρότερη, υπάρχουν και τα delivery…

Έχτε φτιάξει ποτέ πίτα;

Μια πίτα με την κατάλληλη γέμιση και λίγη πρασινάδα από δίπλα αποτελεί την τέλεια λύση για μια τεμπέλικη Κυριακή. Το πρωί ελαφρύ τσιμπολόγημα, το μεσημέρι πίτα και το βράδυ…πίτα ξανά. Ανοίξτε δικό σας φύλλο με την συνταγή της μητέρας ή της πεθεράς σας, ακόμα και αναζητώντας στο διαδίκτυο διάφορες εκδοχές. Ψήστε δύο διαφορετικές πίτες, ανοίγοντας λίγο περισσότερο φύλλο. Την μία γεμίστε την με χορταρικά και μυρωδικά και την άλλη με ό, τι λαχταριστό έχει το ψυγείο: αλλαντικά, τυριά… Θα σας μείνει, ίσως, ένα κομμάτι και για την Δευτέρα στην δουλειά!

TAGS:

Comments are closed.