Πέντε ορειβάτες από την Καλαμάτα «κατέκτησαν» τα 5.147 μέτρα του Αραράτ

    Ημερομηνία:

    Σε υψόμετρο 5.147 μέτρων βρέθηκαν πέντε ορειβάτες του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, πριν λίγες μέρες, ολοκληρώνοντας ένα ακόμη μεγάλο ορειβατικό εγχείρημα και προσωπικό όνειρο.

    Οι Μανώλης Αλοίμονος, Γιώργος Λουμάκης, Λουκία Falkova, Βασίλης Τριαντάφυλλος και Παναγιώτης Κρόμπας ήταν οι πέντε τολμηροί που ύψωσαν τη σημαία της Καλαμάτας στην κορυφή του ιστορικού βουνού.

    Το όρος Αραράτ, το υψηλότερο βουνό της Τουρκίας, υψώνεται κοντά στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν. Αποτελεί μια από τις πλέον απαιτητικές κορυφές, καθώς η ανάβαση συνδυάζει μεγάλη υψομετρική διαφορά, χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους και περάσματα από παγετώνες που απαιτούν τεχνικό εξοπλισμό και εμπειρία.

    Η διαδρομή από τα χαμηλότερα σημεία μέχρι την κορυφή διαρκεί αρκετές ημέρες, με ενδιάμεσες στάσεις σε καταυλισμούς και απαραίτητη προσαρμογή στο υψόμετρο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κωνσταντίνος Παντελίδης: «Ήταν τόσο απλός και ταπεινός ο Παντελής»

    Δέκα χρόνια μετά την απώλεια του Παντελή Παντελίδη, ο αδελφός...

    Ο Θάνος Πλεύρης Face2Face με την Κατερίνα Παναγοπούλου: «Όποιος μπει παράνομα δεν θα νομιμοποιηθεί ποτέ»

    Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή...

    Αξεπέραστο εμπόδιο οι τιμές της αγοράς κατοικίας

    Ολο και μεγαλύτερο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας,...

    Στα αζήτητα 176 εκατ. ευρώ από επιστροφές φόρου

    Χιλιάδες φορολογούμενοι και επιχειρήσεις έχουν να εισπράξουν σημαντικά ποσά...