Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: 2 εκατ στα Πανεπιστήμια για τη διευκόλυνση προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία

    Ημερομηνία:

    Με 2 εκατ ευρώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί τη δημιουργία υποδομών για τη φυσική προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) και την προμήθεια εξοπλισμού στα Πανεπιστήμια,  με στόχο  την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

    Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» εξέδωσε πρόσκληση με την οποία καλούνται οι δικαιούχοι, που είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

    Φλίγκος

    Στη δράση περιλαμβάνονται ενέργειες εκσυγχρονισμού, ενίσχυσης των υποδομών και του εξοπλισμού ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας, αλλά και έργα που διευκολύνουν την προσβασιμότητα ΑμεΑ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως κατασκευή ανελκυστήρων ή μηχανικών μέσων κάλυψης υψομετρικών διαφορών και χώρου πρόσβασης, τοποθέτηση ράμπας ή αναβατόριου, διαμόρφωση προσβάσιμων χώρων υγιεινής και προσβάσιμων χώρων στάθμευσης οχημάτων ατόμων με αναπηρία.

    Μπορεί να συμπεριληφθεί επίσης η αναβάθμιση αναγκαίου εξοπλισμού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τη διευκόλυνση πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία (φοιτητών, μεταπτυχιακών κλπ) συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση κλπ..

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πανελλήνιες 2026: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ειδικά μαθήματα

    Ανακοινώθηκε σήμερα (Πέμπτη, 11/9) το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων 2026. Συγκεκριμένα, το...

    Τζον Λένον: Απορρίφθηκε για 14η φορά η αίτηση αποφυλάκισης του δολοφόνου του

    Η νέα αίτηση αποφυλάκισης του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, του...

    Meteo: Έρχεται καυτός Οκτώβριος – Πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία στην Ελλάδα ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    Θερμότερος του κανονικού αναμένεται ο Οκτώβριος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη...