Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με αυτισμό

    Ημερομηνία:

    Ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που διαγνώστηκε με αυτισμό πέθανε στα μέσα Ιουνίου σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσαν οι συγγενείς του.

    Ο Ντόναλντ Τρίπλετ, γνωστός ως «Donald T.» στην επιστημονική βιβλιογραφία, είχε διαγνωστεί από γιατρούς το 1943 με τη νευρογνωστική διαταραχή με την ονομασία «αυτισμός» σε ηλικία 10 ετών.

    Ήταν η πρώτη περίπτωση που καταγράφηκε στην ιατρική, η οποία έπαιξε βασικό ρόλο στον προσδιορισμό της αναπηρίας. Για αυτόν τον λόγο έδωσε πολλές συνεντεύξεις και αποτέλεσε το θέμα ντοκιμαντέρ και βιβλίου.

    Όταν ήταν παιδί, ο Ντόναλντ Τρίπλετ δεν ανταποκρινόταν σε όσα του ζητούσαν οι γονείς του, δεν έδειχνε ενδιαφέρον για άλλα παιδιά, αλλά εμφάνιζε ικανότητες να διατηρεί πολύ ακριβείς πληροφορίες και στοιχεία για διάφορα θέματα.

    Ανήσυχοι οι γονείς του έγραψαν ένα γράμμα 22 σελίδων σε έναν παιδοψυχίατρο, αναφέροντας λεπτομερώς τη συμπεριφορά του γιου τους. Ήταν ένα έγγραφο που έχει παραμείνει σημείο αναφοράς στην τεκμηρίωση των συμπτωμάτων της διαταραχής.

    Παρά τη διάγνωσή του, που τότε θεωρείτο ότι προκαλεί σοβαρή αναπηρία, ο Ντόναλντ Τρίπλετ κατάφερε να συνεχίσει τις σπουδές του και να εργαστεί για περισσότερα από 60 χρόνια στην όχθη της μικρής πόλης Φόρεστ στο Μισισίπι.

    Το 2020, ένα στα 36 παιδιά διαγιγνωσκόταν με αυτισμό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτοί είναι οι χειρότεροι επιβάτες στο αεροπλάνο

    Όταν πετάς με αεροπλάνο, η εμπειρία του ταξιδιού δεν...

    Πιτόγυρο: Ένα ιερό έδεσμα που δεν επιδέχεται αλλαγές

    Το πιτόγυρο δεν είναι απλά ένα φαγητό. Είναι ένα...

    Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι; Απιστίες, διαζύγια και ο μύθος της μονογαμίας

    «Α, α, κρουαζιέρα θα σε πάω/ A, α, γιατί...

    Φανταστική συνταγή για θρεπτική κοτόσουπα με λεμόνι

    Η κοτόσουπα με λεμόνι είναι ένα κλασικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό...