Πλίμουθ: Μακελειό με 6 νεκρούς, ανάμεσά τους κι ένα παιδί

    Ημερομηνία:

    Έξι νεκροί, ανάμεσά τους ο δράστης κι ένα παιδί κάτω των δέκα ετών, καθώς και αρκετοί τραυματίες, είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλου αργά τη νύχτα της Πέμπτης στο Πλίμουθ, στη νοτιοδυτική Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και τοπικοί αξιωματούχοι.

    Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών κλήθηκαν να επέμβουν όταν σημειώθηκε «πολύ σοβαρό περιστατικό με τη χρήση πυροβόλων όπλων» στη συνοικία Κέιχαμ, κοντά στο λιμάνι.

    Μακελειό στο Πλίμουθ: Αυτός είναι ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωσε πέντε άτομα πριν αυτοκτονήσει

    Αυτός είναι ο δράστης που άνοιξε πυρ στο Πλίμουθ, στη νότια Αγγλία, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, πρόκειται για τον Jake Davison.

    drastis plimouth

    Αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν ότι ο 23χρονος χειριστής γερανού είναι αυτός που πραγματοποίησε την σοκαριστική επίθεση, με ένα κοριτσάκι μόλις πέντε ετών να βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων. Υπάρχουν, δε, πληροφορίες ότι πυροβόλησε και μέλη της δικής του οικογένειας πριν βγει στους δρόμους και ανοίξει πυρ κατά αγνώστων.

    Από την επίθεση, έπεσαν νεκροί το κοριτσάκι, δύο γυναίκες και δύο άνδρες, ενώ εκτιμάται ότι ο δράστης δεν γνώριζε τα θύματα. Δύο άνθρωποι που έβγαλαν βόλτα τους σκύλους τους, ήταν μεταξύ αυτών που πυροβολήθηκαν.

    Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης ήταν ντυμένος στα μαύρα και στα γκρι. Κλώτσησε την πόρτα ενός σπιτιού και άνοιξε πυρ στην περιοχή Κέιχαμ της πόλης, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα χθες. Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από τις αστυνομικές Αρχές, που έσπευσαν στο σημείο κάνοντας λόγο για “πολύ σοβαρό περιστατικό με χρήση πυροβόλων όπλων” σε συνοικία της πόλης κοντά στο λιμάνι, ενώ ζητήθηκε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

    Το περιστατικό αυτό, ήταν το πρώτο στη Βρετανία που αφορούσε έναν “ενεργό σκοπευτή” τα τελευταία 11 χρόνια. Παρότι δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη, πηγές ασφαλείας δήλωναν ότι δεν αντιμετωπίζεται ως περιστατικό τρομοκρατίας.

    Η ανακοίνωση της αστυνομίας

    “Δύο άνδρες και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν επιτόπου”, διευκρίνισε η αστυνομία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, έπειτα από ώρες αβεβαιότητας γύρω από το συμβάν. “Άλλος ένας άνδρας, που θεωρούμε ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης, επίσης σκοτώθηκε επιτόπου”.

    Μια γυναίκα που διακομίστηκε σε νοσοκομείο υπέκυψε λίγη ώρα μετά την εισαγωγή της στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία.

    “Θεωρούμε ότι όλοι πέθαναν εξαιτίας των τραυμάτων που υπέστησαν από πυρά όπλων”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι φωτιές, οι αποζημιώσεις… και η περιοχή Κάλφα

    Πέρασαν πάνω από 4 εβδομάδες από την φωτιά σε...

    Μνημόσυνο για τη Λένα Σαμαρά – Οικογένεια και φίλοι βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο – Και ο Νίκος Νικολόπουλος – φωτό

    Δεκάδες φίλοι και οικείοι συμπαραστάθηκαν σήμερα στην οικογένεια Σαμαρά...

    Συνελήφθη στο Μοναστηράκι για επίθεση σε αστυνομικό ο γιος του γνωστού τραγουδιστή Σωκράτη Μάλαμα

    Στη σύλληψη του μουσικού Γιάννη Μάλαμα, γιου του γνωστού...

    My street: Δείτε πόσες αναφορές έχουν γίνει για τον Δήμο Πατρέων

    Περισσότεροι από 33.000 πολίτες έχουν ήδη κατεβάσει την εφαρμογή...