«Πνίγηκε» η Ιταλία: Επτά νεκροί και τρεις αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

    Ημερομηνία:

    Επτά νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας.

    Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Ανκόνα και σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, ένας έχασε τη ζωή του όταν το ΙΧ του παρασύρθηκε από τα νερά στο Μπετολελε, άλλοι 4 στην Όστρα, ένας στο Τρεκαστέλλι και ένας στην Μπαρμπάρα.

     

     

    Επίσης έχουν δηλωθεί τρεις αγνοούμενοι. Ανάμεσά τους ένα παιδί. Σύμφωνα με το Αnsa, το παιδί βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του στο αυτοκίνητο όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η μητέρα σώθηκε, ωστόσο το παιδί αγονείται.

    Στο χωριό Καντιάνο, το οποίο έχει πλημμυρίσει, το νερό έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο των σπιτιών, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι τηλεφωνικές συνδέσεις.

    Στην επαρχία της Ανκόνα, «400 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε δύο ή τρεις ώρες», δήλωσε ο Λουίτζι ντ’ Άντζελο, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

    Τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενδεικτικά της καταστροφής που προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες.

    Για την αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν κινητοποιηθεί η αστυνομία, η Πολιτική Προστασία και η πυροσβεστική υπηρεσία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 22/8/2025

    10:45 COSMOTE SPORT 5 HD Moto2 Γκραν Πρι Ουγγαρίας...

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείπνησε με τον Ρούπερτ Μέρντοχ σε ψαροταβέρνα στην Τήνο

    Σε γνωστή ψαροταβέρνα στην Τήνο δείπνησαν το βράδυ της Πέμπτης (21/8)...

    ΠΑΤΡΑ: Τύχη βουνό είχαν δύο νεαρές στα Τσουκαλέϊκα – ΦΩΤΟ

    Τύχη …βουνό είχαν δύο κοπέλες όταν το όχημα τους...