Ποια γάλατα είναι τα καλύτερα για εσάς – Για το έντερο, τη χοληστερόλη, το σάκχαρο, τα οστά

    Ημερομηνία:

    Αγελαδινό. Γάλα σόγιας. Γάλα βρώμης. Γάλα αμυγδάλου. Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι γάλακτος και εναλλακτικών γάλακτος, που δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιο είναι το πιο υγιεινό για να πίνετε. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι, όταν πρόκειται για το γάλα, δεν υπάρχει μια απάντηση που να ταιριάζει σε όλους.

    «Κατά την επιλογή ενός γάλακτος είναι σημαντικό να εξετάσετε διαφορετικούς παράγοντες: τις ανάγκες υγείας, τον προϋπολογισμό και τη γεύση» δήλωσε στη Huffpost η Sandra Arévalo, διαιτολόγος και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.

    Το πρώτο βήμα είναι να γνωρίζετε ποια θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για τις ατομικές σας ανάγκες υγείας, είπε, και τι να αναζητήσετε στη διατροφική ετικέτα.

    Διαβάστε ποιο είναι το καλύτερο γάλα που μπορείτε να πίνετε ανάλογα με τις συνήθεις συνθήκες υγείας και τους στόχους, από την υγεία του εντέρου έως την υγεία των οστών και τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα.

    Τα καλύτερα γάλατα για την υγεία του εντέρου

    Είναι μύθος ότι το αγελαδινό γάλα είναι επικίνδυνο για την υγεία του εντέρου, δήλωσε η Δρ Rabia De Latour, γαστρεντερολόγος στο NYU Langone Health. «Εκτός αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργία στις πρωτεΐνες του γάλακτος» πρόσθεσε η ίδια.

    Όταν πίνετε αγελαδινό γάλα, σας συνιστά το βιολογικό, επειδή προέρχεται από αγελάδες στις οποίες δεν έχουν χορηγηθεί αντιβιοτικά ή ορμόνες, ενώ το γάλα χωρίς λακτόζη είναι μια καλή επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

    Η κατανάλωση προβιοτικών και πρεβιοτικών είναι επίσης το κλειδί για ένα υγιές έντερο. Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο; Τα προβιοτικά είναι τα «καλά βακτήρια» στο σώμα, ενώ τα πρεβιοτικά δρουν ως τροφή για αυτά τα υγιή βακτήρια, σύμφωνα με τους ειδικούς.

    Η γνωστή διαιτολόγος Amy Kimberlain συνιστά το κεφίρ, ένα ποτό από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση και είναι γεμάτο προβιοτικά, για να βοηθήσει στην πέψη και να υποστηρίξει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

    Το γάλα σόγιας είναι μια άλλη επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου τους. «Η σόγια έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει συγκεκριμένα καλά βακτήρια του εντέρου, όπως τα bifidobacteria και οι γαλακτοβάκιλλοι, τα οποία βοηθούν στην ηρεμία της φλεγμονής στο έντερο» δήλωσε η διαιτολόγος Sue-Ellen Anderson-Haynes.

    Τέλος, το γάλα βρώμης έχει μια διαλυτή ίνα που δρα ως πρεβιοτικό και ονομάζεται β-γλυκάνη. Αυτό προάγει «την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός πιο υγιούς πεπτικού συστήματος και στη βελτίωση της χλωρίδας του εντέρου», δήλωσε η Kimberlain.

    Τα καλύτερα γάλατα για την υγεία των οστών

    Εάν ένα γάλα είναι πλούσιο τόσο σε ασβέστιο όσο και σε βιταμίνη D, συμβάλλει στην προώθηση «ισχυρών και υγιών οστών», εξήγησε η Kimberlain. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό και τη διατήρηση των οστών, ενώ η βιταμίνη D ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου και την ανάπτυξη των οστών.

    Άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την υγεία των οστών είναι ο φώσφορος και η πρωτεΐνη. Ποιες επιλογές γάλακτος λοιπόν περιέχουν όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά; Το αγελαδινό γάλα και ορισμένα εμπλουτισμένα γάλατα φυτικής προέλευσης.

    Το αγελαδινό γάλα έχει φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών. Μια μερίδα αποβουτυρωμένου γάλακτος (1 φλιτζάνι) έχει κατά μέσο όρο 300 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου, το οποίο είναι περίπου το 23% των συνιστώμενων 1.300 mg ασβεστίου την ημέρα για τους ενήλικες, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

    Υπάρχουν περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα αποβουτυρωμένου γάλακτος, ή το 16% των συνιστώμενων 50 γραμμαρίων πρωτεΐνης την ημέρα. Όταν εξετάζετε τη διατροφική ετικέτα, συνήθως τουλάχιστον το 10% έως 19% της ημερήσιας αξίας θεωρείται καλή πηγή μιας βιταμίνης ή θρεπτικού συστατικού και το 20% ή περισσότερο θεωρείται εξαιρετική.

    Επιλέξτε επιλογές που είναι επίσης εμπλουτισμένες με βιταμίνη D, σας συμβούλευσε η Kimberlain.

    Το γάλα σόγιας είναι «μια πλήρης πρωτεΐνη, που περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα», σημείωσε η Anderson-Haynes. Το εμπλουτισμένο γάλα σόγιας έχει επίσης παρόμοια ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης D με το αγελαδινό γάλα, σύμφωνα με τον FDA.

    Το γάλα αμυγδάλου και βρώμης εμπλουτισμένο με ασβέστιο και βιταμίνη D είναι επίσης καλές επιλογές για την υγεία των οστών, αλλά οι περισσότερες επιλογές δεν περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, δήλωσε η Kimberlain.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τρομακτική κατάρρευση κερκίδας με οπαδούς σε αγώνα στην Ισπανία

    Σοκαριστικό video από τον αγώνα της Εουρόπα με την...

    Καζάνι που βράζει η Τεχεράνη για την τύχη της ιρανής φοιτήτριας

    Πού είναι η Ahoo Daryaei; Είναι το ερώτημα που...

    Όσοι επιλέγουν μπιρίτσες αντί για άλλο ποτό κάνουν συνήθως καθιστική ζωή και τρώνε ανθυγιεινά

    Στο «απόσπασμα» στήνουν την μπίρα ερευνητές αμερικανικού πανεπιστημίου, καθώς διαπίστωσαν ότι οι...

    «Φιλέτα» για… καρχαρίες στο νησί των ανέμων

    Ολοι εναντίον όλων είναι πλέον στην κοσμοπολίτικη Μύκονο για το τσιμέντο με...
    Best Shop