Ποιες είναι οι πιο ενεργοβόρες συσκευές – Σύσταση Σκρέκα για μείωση κατανάλωσης ρεύματος από 18:00 – 21:00

    Ημερομηνία:

    Όπως είπε, «Βασική προτεραιότητα παραμένει η εξοικονόμηση ενέργειας. Η Ελλάδα τους επόμενους μήνες έχει ένα στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%. Άρα η προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε την χρήση ενεργοβόρων συσκευών τις ώρες από 6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας».

    Ποιες είναι όμως οι πιο ενεργοβόρες συσκευές; Σύμφωνα με τους ειδικούς. Οι «πρωταθλητές» μεταξύ των συσκευών που αυξάνουν τους λογαριασμούς ρεύματος είναι ο θερμοσίφωνας, ο φούρνος και το αερόθερμο.

    Ειδικότερα:

    Θερμοσίφωνας: 3.000 – 5.500W
    Φούρνος: 2.000 – 4.000W
    Αερόθερμο: 2.000 – 3.000W
    Πιστολάκι μαλλιών: 1.800 – 2.500W
    Μάτι κουζίνας: 1.500 – 2.000W
    Βραστήρας: 1.200 – 3.000W
    Πλυντήριο πιάτων: 1.200 – 1.500W
    Στεγνωτήρας ρούχων: 1.000 – 4.000W
    Σίδερο: 1.000 – 2.000W

    Τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων

    Κλειστές ηλεκτρικές συσκευές (όταν δεν χρησιμοποιούνται)
    Συχνή απόψυξη ψυγείου
    Οικονομικό πρόγραμμα πλυντηρίου ρούχων
    Οικονομικό σιδέρωμα
    Αποδοτική ρύθμιση κλιματιστικού
    Σωστή χρήση κουζίνας – φούρνου
    Έξυπνη χρήση θερμοσίφωνα
    Οικονομικός – «έξυπνος» φωτισμός

    newsit.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χάθηκε το κινητό στο αθόρυβο; Δες πώς θα το βρεις με τρία βήματα

    Το να ψάχνεις το κινητό σου τηλέφωνο ενώ είναι ρυθμισμένο στο αθόρυβο,...

    Σύγκριση τιμών παντοπωλείου στην Ευρώπη: Ποιες πόλεις προσφέρουν τις καλύτερες τιμές

    Η σύγκριση τιμών παντοπωλείου σε ευρωπαϊκές πόλεις αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές στο...

    Πέντε υποτιμημένα σημεία του σώματος που μπορούν να οδηγήσουν σε οργασμό

    Όταν πρόκειται για την ευχαρίστηση και την ερωτική οικειότητα, δεν υπάρχει...

    Διαρκής απόλαυση: Επιστήμονες προσπαθούν να φτιάξουν παγωτό που δεν λιώνει

    Οι επιστήμονες εργάζονται πυρετωδώς για να δημιουργήσουν παγωτό που δεν λιώνει, χρησιμοποιώντας...