Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος προτείνει το πόρισμα για τον Κώστα Καραμανλή

    Ημερομηνία:

    Ποινική δίωξη κατά του Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή για την πράξη της παράβασης καθήκοντος, προτείνει προς την ολομέλεια της Βουλής, το πόρισμα της πλειοψηφίας της ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

    Σύμφωνα με το πόρισμα που υπογράφεται από 14 βουλευτές:

    «Προτείνεται προς την Ολομέλεια της Βουλής η κίνηση ποινικής δίωξης κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Αχιλλέως για την πράξη της παράβασης καθήκοντος και ειδικότερα διότι κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο 2021 έως και 28/2/2023 κατά παράβαση του άρθρου 40 παρ. 3 του νόμου 4974/2022 εκ προθέσεως και με σκοπό να βλάψει οικονομικά την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος ΑΕ» παρέλειψε:

    α. να καθορίσει ένα επαρκές πλαίσιο χρηματοδότησης για τον τομέα των σιδηροδρόμων,

    Δείτε ολόκληρο το πόρισμα ΕΔΩ

    Το πόρισμα της επιτροπής θα κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής το απόγευμα ενώ την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να οριστεί η συνεδρίαση στην Ολομέλεια η οποία θα λάβει με μυστική ψηφοφορία την τελική απόφαση για την παραπομπή ή μη του κ. Καραμανλή στο δικαστικό συμβούλιο.

    Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Απείχε το ΚΚΕ

    Προηγουμένως, μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης και με την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία ολοκληρώθηκε η προανακριτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή.

    Οι διαδικασίες της προανακριτικής για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή ολοκληρώθηκαν με το ΠΑΣΟΚ,  τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά να αποχωρούν.

    ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά αποχώρησαν από τη διαδικασία καταγγέλλοντας τη ΝΔ για αντισυνταγματικές και αντιθεσμικές μεθοδεύσεις. Τα μόνα κόμματα, πέραν της Νέα Δημοκρατίας, που παρέμειναν στη διαδικασία ήταν η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Είστε μακροχρόνια άνεργοι; Πλήρης κάλυψη εισφορών από τη ΔΥΠΑ και «γέφυρα» προς τη σύνταξη έως 5 έτη

    Διέξοδο σε μακροχρόνια ανέργους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση προσφέρει η ισχύουσα νομοθεσία,...

    Κωνσταντίνος Παντελίδης: «Ήταν τόσο απλός και ταπεινός ο Παντελής»

    Δέκα χρόνια μετά την απώλεια του Παντελή Παντελίδη, ο αδελφός...

    Ο Θάνος Πλεύρης Face2Face με την Κατερίνα Παναγοπούλου: «Όποιος μπει παράνομα δεν θα νομιμοποιηθεί ποτέ»

    Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή...

    Αξεπέραστο εμπόδιο οι τιμές της αγοράς κατοικίας

    Ολο και μεγαλύτερο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας,...