Ποιο τρόφιμο που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, διώχνει την κατάθλιψη

    Ημερομηνία:

    Πολλές φορές τα τρόφιμα που βάζουμε μέσα μας επηρεάζουν πολύ την ψυχική μας υγεία και όχι μόνο την σωματική. Πρέπει να δίνουμε λίγο παραπάνω σημασία στο τι τρώμε γιατί οι τροφές είναι κάτι πολύ σημαντικό στις ζωές μας, πέρα από την επιβίωση μας.

    Μία μεγάλης κλίμακας ανάλυση ανθρώπων που καταναλώνουν μανιτάρια δημοσιεύθηκε στο Journal of Affective Disorders και δείχνει πως αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

    Η συσχέτιση τους όμως είναι ακόμα μυστήριο και προς το παρόν οι συντάκτες λένε ότι τα δεδομένα θα πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή.

    Η παρούσα έρευνα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μελέτες παρατήρησης σχετικά με την κατανάλωση μανιταριών και την κατάθλιψη ενώ περιλαμβάνει δεδομένα διατροφής και ψυχικής υγείας περισσότερων από 24.000 ενηλίκων από τις ΗΠΑ από το 2005 έως το 2016.

    Στα ευρήματα δεν δόθηκε έμφαση στα διαφορετικά είδη μανιταριών αλλά συμβάδισαν με κάποιες μικρές κλινικές δοκιμές για το μανιτάρι Hericium erinaceus που έχει βρεθεί πως η κατανάλωσή του σχετίζεται με τη μείωση της κατάθλιψης και του άγχους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καλοκαιρινά φρούτα: Εκτόξευση στις τιμές τους – Τι να περιμένουν οι καταναλωτές

    Το καλοκαίρι φέτος έχει έρθει με αυξημένες τιμές στα αγαπημένα μας φρούτα,...

    Σε οριακό σημείο ο Πειραιάς: Επτά κρουαζιερόπλοια, 16.800 άνθρωποι στο λιμάνι

    Ασφυκτική αναμένεται η κατάσταση σήμερα Σάββατο 12 Ιουλίου, στον Πειραιά, καθώς από...

    Μάρι Δασκαλαντωνάκη (GRECOTEL): Επενδύσεις €550 εκατ. έως το 2029 με επίκεντρο την εμπειρία του επισκέπτη

    Aυξημένη ζήτηση, απόρροια του περαιτέρω εκσυγχρονισμού των μονάδων και...

    Αμερικανός πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Δυτική Όχθη

    Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι γνωρίζει για...