Πόλεμος στην Ουκρανία: «Αποτρέψαμε δολοφονία του Ζελένσκι» λέει η αντικατασκοπεία

    Ημερομηνία:

    Η ουκρανική αντικατασκοπεία ενημέρωσε πως απέτρεψε πιθανή απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, επικαλούμενο την ουκρανική αντικατασκοπεία, μετέδωσε πως ομάδα Ρώσων σαμποτέρ, υπό τη διοίκηση πράκτορα της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, συνελήφθη στα σύνορα της Ουκρανίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ομάδα, που αριθμούσε περίπου 25 μέλη, φέρεται να είχε αποστολή να εκτελέσει επιχειρήσεις δολιοφθοράς στη συνοικία όπου βρίσκονται τα κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

    Πάντα σύμφωνα με την ουκρανική αντικατασκοπεία, η ομάδα σχεδίαζε να μεταμφιεστεί, φορώντας στολές του ουκρανικού στρατού, για να μπει στην πρωτεύουσα.

    Το Κίεβο έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι ομάδες της ρωσικής κατασκοπείας έχουν προσπαθήσει να φθάσουν στο Κίεβο και να εξοντώσουν τον πρόεδρο Ζελένσκι από το ξέσπασμα του πολέμου την 24η Φεβρουαρίου.

    Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αμφίβολος για το Ευρωμπάσκετ 2025 και ο Νικ Καλάθης

    Ο Νικ Καλάθης δύσκολα θα καταφέρει να ενισχύσει την...

    ΠΑΤΡΑ: Εντυπωσιακό mega-yacht μήκους 62 μέτρων στο λιμάνι – ΦΩΤΟ

    Το Sea Owl εντοπίστηκε πρόσφατα στον μώλο της Αγίου...

    Ο Δήμος Καλαβρύτων και η ΕΣΗΕΑ τίμησαν τη μνήμη του αγωνιστή της Αντίστασης και δημοσιογράφου Ηρακλή Πετιμεζά

    Ο Δήμος Καλαβρύτων, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και το...

    ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Επιασε φωτιά στις Εργατικές

    Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σε...