Πόλεμος στο Ισραήλ: Χαρτί επιστράτευσης σε 7.000 υπερορθόδοξους Εβραίους στέλνουν οι IDF

    Ημερομηνία:

    Επτά χιλιάδες διαταγές επιστράτευσης σε υπερορθόδοξους Εβραίους ετοιμάζονται να στείλουν, την επόμενη εβδομάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

    Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ συναντήθηκε με τον αρχηγό του επιτελείου των IDF, αντιστράτηγο Χέρτζι Χαλέβι και άλλους στρατιωτικούς αξιωματούχους και ενημερώθηκε για την πρώτη φάση του σχεδίου επιστράτευσης, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις.
    Όπως παρατηρούν οι Times of Israel, η πρώτη φάση εξελίχθηκε σε… παταγώδη αποτυχία, καθώς, μολονότι 3.000 άντρες έλαβαν την σχετική εντολή, μόλις 230 εμφανίστηκαν στα κέντρα επιστράτευσης των IDF.

    GLEARNET

    Στο τέλος της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο Γκαλάντ ενέκρινε τη σύσταση να σταλούν άλλες 7.000 διαταγές επιστράτευσης σε υπερορθόδοξους Εβραίους. Οι IDF δήλωσαν ότι θα ενεργήσουν σύμφωνα με τον νόμο: θα απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα σε όσους αγνοούν τις πολλαπλές διαταγές επιστράτευσης, ενώ θα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της σύλληψης και κράτησής τους σε στρατιωτικές φυλακές.

    ultra-orthodox-jews-m

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ρόδος: Ιερέας κατηγορείται για προσβολή της γεννετήσιας αξιοπρέπειας Εσθονού τουρίστα

    Αντιμέτωπος με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας είναι...

    Τραμπ εναντίον όλων: Δασμοί παντού – από τα φάρμακα μέχρι το Χόλιγουντ

    Από τα φάρμακα μέχρι τα έπιπλα, τα βαρέα φορτηγά...

    Πάτρα: Καταδίκη για 2 γνωστούς πατρινούς! Το δυστύχημα στην βίλα τους στο Ρίο

    Ένα τραγικό δυστύχημα που σημάδεψε την τοπική κοινωνία της Πάτρας βρέθηκε...