Πόσο αντέχουν στο ψυγείο τα βραστά αυγά;

    Ημερομηνία:

    Μέχρι πόσες ημέρες μετά το βράσιμό τους είναι ασφαλές να καταναλώνουμε τα σφιχτά αυγά και πώς καταλαβαίνουμε ότι έχουν χαλάσει;

    Για πόσο όμως διατηρούνται τα βραστά αυγά στο ψυγείο; Είναι το ίδιο εύκολο να βράσεις μια καρτέλα αυγά και μόνο δύο, οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι ποιο είναι το όριο μεταξύ του να είσαι προετοιμασμένος και του να είσαι σπάταλος;

    Τα σφιχτά αυγά διατηρούνται στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα από το βράσιμό τους, ωστόσο η διάρκεια ζωής τους παίζει ρόλο σε σχέση με το πόσο φρέσκα ήταν όταν έβρασαν. Να κι ένα κόλπο: μόλις γυρίσετε στο σπίτι με μια φρέσκια καρτέλα, αναποδογυρίστε όλα τα αυγά για να τα κάνετε να μείνουν φρέσκα για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα.

    Να τα ξεφλουδίσετε ή όχι;
    Αυτό είναι το επόμενο ερώτημα. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τα βραστά αυγά μέσα στις επόμενες δύο ημέρες καλό είναι να τα φυλάξετε ξεφλουδισμένα, γιατί όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο δύσκολα ξεφλουδίζονται. Αν, όμως, σκοπεύετε να τα καταναλώσετε σε περισσότερες από δύο ημέρες, τότε κρατήστε τα με το τσόφλι, για να μην στεγνώσουν.

    Πώς καταλαβαίνετε ότι τα σφιχτά αυγά έχουν χαλάσει
    Πάντα να έχετε εμπιστοσύνη στη μύτη σας, για να καταλάβετε αν τα αυγά σας δεν είναι πια κατάλληλα για κατανάλωση. Εάν δεν είστε σίγουροι, ρίξε μια ματιά στην εμφάνισή τους. Αν παρατηρήσετε μια γλοιώδη, κολλώδη υφή και ένα ελαφρύ γκρι χρώμα, τότε πρέπει να τα πετάξετε.

    Πώς να τα αποθηκεύετε
    Όπως τα ωμά αυγά χρειάζονται ψυγείο, το ίδιο ισχύει και για τα βραστά. Αφού τα ξεφλουδίσετε, βάλτε τα σε ένα δοχείο τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς και τοποθετήστε τα στο ψυγείο. Η προσθήκη μιας υγρής πετσέτας στο δοχείο θα τα κάνει να μείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

    Μπαίνουν στην κατάψυξη;
    Ενώ τα μαγειρεμένα αυγά, όπως τα scrambled, μπορούν να μπουν στην κατάψυξη, δεν συνιστούμε να καταψύξετε τα βραστά σας αυγά. Θα γίνουν πιο σκληρά και ελαστικά και γενικώς πιο άνοστα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Από τη Δευτέρα 30 Ιουνίου οι εγγραφές και μετεγγραφές για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

    Ηλεκτρονική αίτηση μπορούν να καταθέτουν όσοι επιθυμούν να εγγραφούν,...

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Σκοτώθηκε ο Σάκης Δεληγιώργης

    Ο Παραολυμπιονίκης Σάκης Δεληγιώργης, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο με...

    EURO Κ21: Πρωταθλήτρια back to back η Αγγλία, 3-2 στην παράταση τη Γερμανία

    Το 2023 ήταν η Ισπανία, το 2025 η Γερμανία....

    Ο Dani Gambino επιστρέφει στην Πάτρα

    Ο Dani Gambino επιστρέφει στις συναυλιακές σκηνές σε Ελλάδα...