ΠΟΥ ΠΡΩΤΕΥΣΕ Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Οι τουρίστες μας βαθμολογούν για εστίαση και πολιτισμό!

    Ημερομηνία:

    Κερδίζουμε στον Πολιτισμό αλλά υστερούμε στην εστίαση – παροχή τέτοιων υπηρεσιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε «πατώσει». Απλά η βαθμολογία της Δυτικής Ελλάδας σε αυτή την κατηγορία είναι πιο χαμηλή από την αντίστοιχη άλλων περιφερειών!

    Σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) με τίτλο: «Η φήμη της Ελλάδας και της κάθε Περιφέρειας στα κοινωνικά δίκτυα και τις ιστοσελίδες ταξιδιών – Q2 2024», όλες οι περιφέρειες είχαν βαθμολογία μεγαλύτερη του 9.

    Συγκεκριμένα, ως προς τους επιμέρους δείκτες τουριστικής εμπειρίας ανά περιφέρεια, η Δυτική Ελλάδα έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία 9,5 στον Πολιτισμό, μαζί με τη Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο.

     

    Στα ρεστοράν και τα μπαρ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε χαμηλότερα από τον μέσο όρο (9) με βαθμολογία 8,8.

    ICECAP

    Στις αξιολογήσεις ως προς τη σχέση ποιότητας-τιμής, η Δυτική Ελλάδα έχει μια από τις καλύτερες αξιολογήσεις με βαθμολογία 9,2 ενώ η υψηλότερη βαθμολογία που λαμβάνει η περιοχή, αφορά το προσωπικό που αξιολογήθηκε με 9,7 από τους ξένους επισκέπτες και με 9,5 από τους Ελληνες τουρίστες.

    Οι πέντε διεθνείς αγορές με τον υψηλότερο όγκο αξιολογήσεων στην Ελλάδα ήταν κατά σειρά το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

    Οι επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσαν τις υψηλότερες συνολικές βαθμολογίες, ακολουθούμενοι από εκείνους από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

    ΠΟΥ ΠΡΩΤΕΥΣΕ Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Οι τουρίστες μας βαθμολογούν για εστίαση και πολιτισμό!

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ευρώπη θερμαίνεται δύο φορές πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο πλανήτη

    Το 2024 ήταν μια από τις δύσκολες χρονιές για...

    Η Κίνα απειλεί να πλημμυρίσει τις αγορές με «είδη πολυτελείας» σε τιμές λαϊκής

    «Θραύση» κάνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κυρίως στο TikTok,...

    Το «Αναβαθμίζω το σπίτι μου» κόλλησε στη μαύρη εργασία

    Τις 2.500 έφτασαν οι εγκρίσεις από τις τράπεζες για...

    To τραύμα της χρεοκοπίας – Οι Έλληνες φοβούνται να πάρουν στεγαστικό

    Η οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα την προηγούμενη...