Ψαροκροκέτες με τόνο: η μυστική συνταγή που ψάχνει όλος ο βυθός του Bikini

    Ημερομηνία:

    Tο γνωστό καβουροπάτι, η συνταγή που έχει κλειδωμένη στο σεντούκι ο κύριος Καβούρης και την έδωσε μόνο στο Μπόμπ Σφουγγαράκη, για το εστιατόριο, αλλά που ήθελε πάντα να του την κλέψει το Πλαγκτόν; Έχω την προσοχή σας τώρα;

    Καταλάβατε, βεβαίως, ότι τη συνταγή αυτή θα τη λατρέψουν τα μικρά σας, σε όποια ηλικία και αν είναι και θα μπει στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα διατροφής. Επίσης, είναι τέλεια για παιδικά πάρτι, με την περιγραφή: το διάσημο μπέργκερ του Μπομπ Σφουγγαράκη ή εν συντομία: καβουροπάτι (pattie).

    Φυσικά και μπορείτε να απολαύσετε τις ψαροκροκέτες με τόνο, μαζί με μία απλή σαλάτα ή βραστά λαχανικά.

    Η μυστική συνταγή για καβουροπάτι

    Υλικά:

    • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
    • 180 γρ. τόνο σε νερό (στραγγισμένο)
    • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά και 1/2 φλιτζάνι (ξεχωριστά για το πανάρισμα)
    • 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
    • Λάδι για τηγάνισμα

    Ψαροκροκέτες με τόνο: η μυστική συνταγή που ψάχνει όλος ο βυθός του Bikini

    Εκτέλεση:

    Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

    Ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    Βάζουμε, σταδιακά, το γάλα. Φέρνουμε σε βρασμό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει, 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
    Μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ για να κρυώσει.

    Προσθέτουμε τον τόνο, 1/3 φλιτζανιού φρυγανιά, το φρέσκο κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

    Βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

    Τοποθετούμε την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό μπολ.

    Παίρνουμε μια κουταλιά μείγμα, σχηματίζουμε ένα burger τόνου, πάχους περίπου ενός εκατοστού και το κυλάμε στη φρυγανιά.

    Σχηματοποιούμε το υπόλοιπο μείγμα σε τονο-μπέργκερ, τα πανάρουμε στη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Ψαροκροκέτες με τόνο: η μυστική συνταγή που ψάχνει όλος ο βυθός του Bikini

    Βγάζουμε από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φασολάδα, μπομπότα και σταφίδες, η γεύση της εθνικής γιορτής

    Το τριήμερο της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου θα...

    Diddy: Νέες πληροφορίες για την κράτησή του – Περνά πολλές ώρες μόνος του στο κελί και τον επισκέπτονται συνέχεια ψυχολόγοι

    Ο Sean "Diddy" Combs, άλλοτε κυρίαρχος στη μουσική βιομηχανία περνάει μία...

    Χριστίνα Αλεξοπούλου: 500.000 ευρώ στον Δήμο Ερυμάνθου για τις ζημιές από τη φωτιά του Ιουνίου

    Με 500.000 χρηματοδοτείται άμεσα, από το Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών...

    Θ. Παπαθεοδώρου: Μια ιστορία για την Φώφη

    Ο π. βουλευτής Αχαΐας και υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σε...
    Best Shop