Ψήφισμα της “Ωρα Πατρών” στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ρατσιστικό περιστατικό με τον 35χρονο

    Ημερομηνία:

    Το ακόλουθο ψήφισμα κατέθεσε η Ώρα Πατρών και ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ρώρος προς ψήφιση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της 04/01/2023. 
    “Το περιστατικό που συνέβη τις παραμονές Πρωτοχρονιάς σε συνάνθρωπο μας με ειδικά προβλήματα Ρομά, χαρακτηρίζεται από ρατσισμό και απανθρωπιά.

    Η ενέργεια αυτή που προβλήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι ο κοινωνικός εκφασισμός είναι παρών και παράγει κτηνωδία σε βάρος του αδύναμου, του διαφορετικού.

    Τα ανάπηρα άτομα αποτελούν τη μεγαλύτερη κοινωνικά καταπιεσμένη ομάδα που έχει υποστεί διακρίσεις, αποξένωση, αποκλεισμό από την ισότιμη εκπαίδευση, εργασία, συμμετοχή στα κοινά την καθημερινή ζωή τόσο λόγω στερεοτύπων αλλά και έλλειψης προσβασιμότητας στο δομικό περιβάλλον μέσα μαζικής μεταφοράς και στην επικοινωνία.

    Η έκρηξη στις τιμές ενέργειας, η μεγάλη ακρίβεια, η πλήρης ιδιωτικοποίηση  του ΕΣΥ και των προνοιακών δομών πλήττει και φτωχοποιεί τα ανάπηρα άτομα που δεν έχουν εξασφαλίσει μέσω της εργασίας τους μισθό ή σύνταξη.

    Φλίγκος

    Η πολιτεία οφείλει να σκύψει στα προβλήματα του αναπηρικού κινήματος με την αύξηση των επιδομάτων, την ουσιαστική στήριξη των αναπήρων και των οικογενειών τους, με προγράμματα ένταξης στον κοινωνικό ιστό, με αύξηση των προσλήψεων ειδικών εκπαιδευτικών, με θέσπιση και τήρηση των κανόνων για την ισονομία και την ισοπολιτεία.

    Παράλληλα  θα πρέπει να φροντίσει για τη δίκαιη κοινωνική και οικονομική ενσωμάτωση των Ρομά με ειδικά προγράμματα.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καταδικάζει τα φαινόμενα ρατσισμού, βίας μισαλλοδοξίας και διακρίσεων που δυστυχώς παραμένουν ακόμα έντονα.

    Είναι απαραίτητο η δικαιοσύνη να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταδικαστεί παραδειγματικά η αποτρόπαια πράξη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    O Τραμπ έπαθε… Μπάιντεν και σκόνταψε ανεβαίνοντας τη σκάλα για το Air Force One – Δείτε βίντεο

    Από ένα απρόοπτο που θύμισε τον προκάτοχό του, Τζο Μπάιντεν,...

    Σοφία Βεργκάρα: Τόπλες στην πισίνα του σπιτιού της η 52χρονη ηθοποιός – Το σχόλιο της Χάιντι Κλουμ

    Το καλοκαίρι έφτασε και για τη Σοφία Βεργκάρα, όπως... ανακοίνωσε...

    ΠΑΤΡΑ: Συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου για την κατάληψη στο Madleen

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα στις 19:00 στην Πλατεία Γεωργίου...

    Σ. Φάμελλος: Απαράδεκτη η επέμβαση του Ισραήλ στο πλοίο Madleen

    Με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, ο πρόεδρος...