Site icon Flamis.gr

ΡΟΜΑ παρακολουθούσαν ιδιοκτήτη βενζινάδικου και έκλεψαν τσάντα με 45.000€ – Τους εντόπισε η Ασφάλεια Ήλιδας

ΡΟΜΑ παρακολουθούσαν ιδιοκτήτη βενζινάδικου και έκλεψαν τσάντα με 45.000€ - Τους εντόπισε η Ασφάλεια Ήλιδας

To Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας εξιχνίασε κλοπή που είχε σημειωθεί το περασμένο καλοκαίρι σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή των Δουναιΐκων Ηλείας, με τη λεία των δραστών να ανέρχεται στα 45.000 ευρώ.

Οι  αστυνομικές αρχές με μεθοδικότητα και εμπεριστατωμένες έρευνες συγκέντρωσαν στοιχεία από οπτικοακουστικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα της επιχείρησης, από τον έλεγχο για δακτυλικά αποτυπώματα στο όχημα που παραβιάστηκε, καθώς και από άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, τα οποία και οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στην ταυτοποίηση των δραστών  ηλικίας 49, 33 και 26 ετών που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ερευνώνται και άλλα άτομα των οποίων η συμμετοχή εξετάζεται.

Οι δράστες, μια ομάδα Ρομά, φαίνεται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις του ιδιοκτήτη του πρατηρίου Μάκη Τσαφούρου εδώ και καιρό και εκμεταλλευόμενοι την απουσία του προς τα τέλη Ιουλίου πέρυσι, κατάφεραν να κλέψουν μέσα από το αυτοκίνητό του ένα τσαντάκι με το τεράστιο ποσό των 45.000 ευρώ και επιταγές πελατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες που διαμένουν σε περιοχή του Πύργου και συχνά βρίσκονταν στο χώρο του πρατηρίου υγρών καυσίμων, παρακολουθούσαν κάθε δραστηριότητα του ιδιοκτήτη και περίμεναν να τους δοθεί η κατάλληλη στιγμή. Πριν «χτυπήσουν» μάλιστα, ένας εκ των δραστών που βρισκόταν στο χώρο είδε τον κ. Τσαφούρο να τοποθετεί την τσάντα στο πορτμπαγκάζ και ένας δεύτερος πέρασε το ίδιο απόγευμα από το σημείο για να τσεκάρει τις προϋποθέσεις.

Το ίδιο βράδυ, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ιδιοκτήτη σε επαγγελματικό ταξίδι στην Αθήνα, ξεκίνησαν από την περιοχή που διέμεναν και δυο από τους τρεις φορώντας κουκούλες έσπασαν τα τζάμια συνοδηγού και πορτμπαγκάζ, άρπαξαν το τσαντάκι και τράπηκαν σε φυγή.

«Κάπου πάει το μυαλό μου»

Για όλα όσα βίωσε αλλά και την εξιχνίαση της υπόθεσης μίλησε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου Μάκης Τσαφούρος. Ειδικότερα, εστίασε στο διάστημα που έγινε η κλοπή όπου ο ίδιος απουσίαζε στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, επισημαίνοντας πως ενημερώθηκε από οδηγό του για την κλοπή.

«Είχα πάει για κάποιες υποχρεώσεις στην Αθήνα με αυτοκίνητο της επιχείρησης και δέχτηκα τηλεφώνημα από οδηγό μου που είχε πάει να αφήσει ένα άλλο φορτηγό στο μαγαζί. Αναρωτήθηκε που βρίσκομαι και του απάντησα στην Αθήνα. Ανέφερε πως βρήκε την πόρτα του συνοδηγού ανοιχτή και υπήρχαν παντού γυαλιά.

Αμέσως πήρα φίλο μου στην Ασφάλεια Ήλιδας και έστειλε άμεσα αστυνομικούς, ενώ την επομένη ήρθε κλιμάκιο 5–6 ατόμων που πήραν δακτυλικά αποτυπώματα. Είχα αφήσει το αμάξι στο σημείο που βρισκόταν, μπροστά στο μαγαζί όπου υπάρχουν κάμερες και φώτα», δήλωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ποσό που του πήραν και την ενημέρωση που λάμβανε από την υπηρεσία της Ήλιδας, σημειώνοντας:

«Εντός αυτοκινήτου είχα ένα μικρό τσαντάκι που περιείχε περίπου 45.000 ευρώ και τρεις επιταγές που ευτυχώς ακυρώθηκαν άμεσα. Από τότε γίνεται αγώνας από το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας προκειμένου να βρεθούν οι δράστες.

Με ενημέρωσαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και έχουν κάποια στοιχεία στα χέρια τους, τα οποία μεταβίβασαν στον Εισαγγελέα. Μου είχαν πει ότι θα καλέσουν άτομα που είχαν προκύψει από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και πως μετά τις γιορτές θα πήγαιναν στον Εισαγγελέα. Τώρα δε γνωρίζω τι έχει γίνει, αφού δεν έχω ενημερωθεί ακόμα».

Κλείνοντας, μη γνωρίζοντας τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές ακόμα τα ακριβή στοιχεία τους, εκτιμά πως πρέπει να είναι γνωστά για τον ίδιο άτομα που πήγαιναν συχνά από την επιχείρησή του. «Κατά 99% εκτιμώ πως οι άνθρωποι αυτοί ήταν γνωστοί. Κάπου πάει το μυαλό μου, ωστόσο πολλοί είναι οι πελάτες που έρχονται στην επιχείρησή μου που βρίσκεται σε σχετικά κεντρικό σημείο και πέρασμα», συμπλήρωσε.

Exit mobile version