Νέα ερωτήματα προστέθηκαν στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια ότι διοικητής νοσοκομείου της Αθήνας τον προσέγγισε για να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ο ποινικολόγος, αφού διευκρίνισε πως το εν λόγω πρόσωπο δεν είναι διοικητής σε νοσοκομείο που σχετίζεται με κάποιον τρόπο με την υπόθεση, πχ. νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύθηκε κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας, είπε πως η σχέση του ανθρώπου αυτού με την κατηγορούμενη είναι οικογενειακή και από εκεί ξεκίνησε το ενδιαφέρον του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “ON time”, πρόκειται για πολύ γνωστό επιστήμονα, που συχνά πυκνά εμφανίζεται στον τηλεοπτικό αέρα, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις και με τον 30χρονο Μάνο Δασκαλάκη. Ο ίδιος στο παρελθόν είχε αμφισβητήσει την ύπαρξη αποδείξεων στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για ενδείξεις που δύσκολα θα σταθούν σε ένα δικαστήριο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να επικοινώνησε με τον κ. Κούγια στις αρχές Απριλίου, μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις από τη θέση του συνηγόρου υπεράσπισης, τόσο του Απόστολου Λύτρα όσο και του Νίκου Ιωάννου. Ο γνωστός δικηγόρος, όμως, είχε τότε αρνηθεί λόγω φόρτου εργασίας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το ζεύγος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, παρά το γεγονός πως είχε ήδη νομική εκπροσώπηση από δύο Πατρινούς δικηγόρους, πήγε ένα βήμα παρά πέρα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να ζητήσει «βοήθεια» για τη διαχείριση της κατάστασης από ποινικολόγους των Αθηνών. Μεταξύ των ονομάτων που «έπεσαν» στο τραπέζι ήταν και αυτό του Αλέξη Κούγια.
Άτομο που γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών εκείνης της περιόδου επιβεβαιώνει στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε αντίρρηση να αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, εν αντιθέσει με τον Μάνο Δασκαλάκη. «Η Ρούλα ήθελε, ο Μάνος δεν τον ήθελε, είχε πει ότι μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί και επειδή θέλει λάδια για το αυτοκίνητο του να ζητήσει 5.000 ευρώ», αναφέρει πηγή στο pelop.gr, επισημαίνοντας μάλιστα πως στην αποστροφή του λόγου του, ο Δασκαλάκης άφησε αιχμές για τις «τακτικές» Κούγια και τις ενδεχόμενες οικονομικές απαιτήσεις του.
Τελικά, κατόπιν επικοινωνίας με τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα, ήταν εκείνος που ανέλαβε την εκπροσώπηση των γονέων των τριών παιδιών, μέχρι τις 30 Μαρτίου, οπότε συνελήφθη η 33χρονη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και μια ημέρα μετά παραιτήθηκε της υπεράσπισής της.