Σαρηγιάννης: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα αυξήσει τα κρούσματα – Πότε θα έχουμε αποκλιμάκωση

    Ημερομηνία:

    Για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ και διαμορφώνουν ένα χαλαρότερο πλαίσιο του lockdown μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

    Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, είπε πως το προσεχές άνοιγμα του λιανεμπορίουθα επιφέρει αύξηση κρουσμάτων και πίεση στο ΕΣΥ. Όπως προέβλεψε η αποκλιμάκωση στα κρούσματα προβλέπεται στις 18 – 19 Απριλίου κάτι που σημαίνει, όπως είπε, ότι οι «επόμενες 25 ημέρες θα είναι δύσκολες για το σύστημα υγείας. Μεγάλη πιθανότητα να είναι γεμάτα τα νοσοκομεία την Μεγάλη Εβδομάδα».

    Φλίγκος

    Πρόσθεσε εντούτοις, ότι η πίεση δεν έχει να κάνει με το άνοιγμα, αλλά με την υπάρχουσα διασπορά και το πόσοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid ή ΜΕΘ.

    Σχολεία

    GLEARNET

    Αναφορικά με το πότε πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι από τις 12 Απριλίου, εάν είναι διαθέσιμα τα self – test, μπορούν να ανοίξουν τα λύκεια, ενώ για τα δημοτικά και τα γυμνάσια, προέκρινε ως ιδανική ημερομηνία να ξανά λειτουργήσουν μετά το Πάσχα.

    Η σημασία των self – test

     

    Προκειμένου να ανασχεθεί η πανδημία, ο καθηγητής δίνει μεγάλη σημασία στην εκτεταμένη χρήση των self – test. «Με τα self – test, και με μεγάλη εφαρμογή τους, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε αρκετά γρήγορα, σε μια αποκλιμάκωση. Αν το εφαρμόσουμε σε μεγάλο βαθμό, μπορούμε να έχουμε αποσυμπίεση, να πάμε σε ένα Πάσχα με μικρό αριθμό κρουσμάτων αλλά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στα νοσοκομεία» ανέφερε.

    Και συνέχισε: «Όταν θα πάμε στην χρήση των self – test θα ήθελα να δηλώνονται 12.000 κρούσματα την ημέρα. Γιατί τα πραγματικά κρούσματα που ανακοινώνονται δεν είναι 3.500 ή 4.000 αλλά είναι τουλάχιστον επί τρία. Όσο πιο πολλά self – test κάνουμε και δηλώνονται τόσο αναχαιτίζουμε την διασπορά».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει και τον χρηματοπιστωτικό τομέα: 83% των ευρωπαϊκών τραπεζών ήδη τη χρησιμοποιούν

    Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) μετασχηματίζει πλήθος οικονομικών τομέων, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοπιστωτικού τομέα,...

    “Μάγεψε” η 91η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας – φωτό

    Η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας γιόρτασε τα 91 της χρόνια...

    Μπαλαρίνες από τον Ολυμπο, μα τον… Ζeus της Αννας-Μαρίας

    Στην Αθήνα βρίσκεται και πάλι ο Παύλος ντε Γκρες -αυτή τη φορά μόνος-,...

    Οι κούκλες Μπουμπουλίνες της ελληνικής Dream Team – φωτό

    Οι παίκτες, εκτός από τον προπονητή και τον κόσμο που...