Σχολεία: Θα ανοίξουν κανονικά μετά τις γιορτές; – Τι λέει η υφυπουργός Παιδείας

    Ημερομηνία:

    Ο κορωνοϊός, η γρίπη και άλλες ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση με αποτέλεσμα αρκετοί ειδικοί να έχουν ζητήσει τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μετά τις γιορτές.

    Μάλιστα τονίζουν πως αν ανοίξουν κανονικά τα σχολεία θα εκτιναχθούν τα κρούσματα και ζητούν παράταση των σχολικών διακοπών για τους μαθητές.

    «Δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο σχολείων»

    Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σημείωσε ότι η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας δεν έχει εισηγηθεί το κλείσιμο των σχολείων.

    «Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κλείνουν ή λειτουργούν υπό κανόνες, όπως ήταν ο Covid-19. Όταν ακούει κανείς τους επιστήμονες, δημιουργείται ανησυχία και ευλόγως. Να ξέρουν όμως οι γονείς ότι το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται θεσμικά και άριστα με το υπουργείο Υγείας.

    «Όταν το ΥΠΥΓ με απόφαση της επιτροπής των ειδικών, δεν εισηγείται κλείσιμο σχολείων ή λήψη περεταίρω μέτρων, δεν υπάρχει κίνδυνος ιδιαίτερης ανησυχίας, χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία άλλων επιστημονικών απόψεων».

    Σύμφωνα με την υφυπουργό, τα παιδιά που θα επιστρέψουν στα σχολεία τους, την περίοδο των εορτών δεν ήταν απομονωμένα στα σπίτια τους, συνεπώς η επιστροφή τους στα θρανία, «σε ένα περιβάλλον που παραμένουν οι οδηγίες όπως καθαριότητα, καλός εξαερισμός», δεν χρειάζεται να προκαλεί ανησυχία.

    «Δεν υπάρχει κίνδυνος από την επιστροφή στα θρανία, ούτε ιδιαίτερη ανησυχία από ό,τι λένε οι ειδικοί», σημείωσε η υφυπουργός, αναφέροντας ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι… πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο σαν την Αίτνα»

    Η Ντιλέτα Λεότα είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην αθλητική δημοσιογραφία....

    Καλύτερη ταινία η «μία μάχη μετά την άλλη» στα BAFTA, η λίστα των νικητών

    Η ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη», η μαύρη κωμωδία του...

    Κοντοσούβλι 130 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες στην Αμφίκλεια

    Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Αμφίκλεια, όπου στήθηκε μία γιγάντια σούβλα...

    Νομικοί στηρίζουν τον Πατρινό γιατρό Δημήτρη Ζιαζιά

    Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει...