Σε αποφρακτικό ειλεό αποδόθηκε ο μαρτυρικός θάνατος του Macky Diabet

    Ημερομηνία:

    Η σορός του 44χρονου πρόσφυγα που ήταν κρατούμενος στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών της Κω που πέθανε μέσα σε φρικτούς πόνους και χωρίς καμία ιατρική φροντίδα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου για νεκροψία νεκροτομή, της οποίας τα αποτελέσματα σοκάρουν.

    Ο Macky Diabete, σύμφωνα με πηγές από τη Ρόδο είχε υποστεί παλαιότερα εγχείριση στην κοιλιακή χώρα η οποία δημιούργησε συμφύσεις με αποτέλεσμα την εμφάνιση απόφραξης στο έντερο και τον μαρτυρικό του θάνατο τα ξημερώματα της Πέμπτης 25 Μαρτίου.

    Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγο για τριήμερο μαρτύριο του πρόσφυγα από την Υεμένη, ο οποίος με κραυγές πόνου και απόγνωσης παρακαλούσε τους φύλακες του ΠΡΟΚΕΚΑ για την μεταφορά του στο Νοσοκομείο χωρίς όμως οι αγωνιώδεις εκκλήσεις του να εισακουστούν. Μέχρι που η μόλυνση εξαπλώθηκε στο στομάχι του και πέθανε.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου του, ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί στα ιατρεία του ΠΡΟΚΕΚΑ που όμως στερούνται ιατρικής ειδικότητας και εκεί η υπηρεσία περιορίστηκε μόνο στην παροχή αναλγητικών και συγκεκριμένα στην χορήγηση τριών δισκίων παρακεταμόλης.

    Ήδη οργανώσεις αλληλεγγύης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κινούνται στην κατεύθυνση απόδοσης ποινικών ευθυνών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής αποκάλυψε την ημέρα με την μεγαλύτερη… επισκεψιμότητα

    Η Catherine De Noire διευθύνει έναν από τους μεγαλύτερους...

    Αυτοί είναι οι πιο φρικτοί τρόποι να πεθάνεις, σύμφωνα με την επιστήμη

    Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, αλλά η επιστήμη έχει αποκαλύψει...

    Ο κανόνας για όσους… βαριούνται να καθαρίσουν το σπίτι τους

    Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν το σπίτι τους...

    Πάτρα: Το Βουλκανιζατέρ της Κυριακής

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας λειτουργούν καθημερινά με...