Σε νέο υψηλό 15ετίας το ρύζι – Άνοδος 38% το 2023 (γράφημα)

    Ημερομηνία:

    Σε νέο υψηλό 15ετίας σκαρφάλωσαν οι διεθνείς τιμές του ρυζιού, χάρη στην ισχυρή ζήτηση αλλά και στην έντονη ανησυχία για την πλευρά της προσφοράς του εμπορεύματος.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, το λευκό ρύζι της Ταϊλάνδης 5% – ένα σημείο αναφοράς για την Ασία – ενισχύθηκε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα και έφτασε τα 659 δολάρια ανά τόνο την Τετάρτη, σύμφωνα με την Ένωση Εξαγωγέων Ρυζιού της Ταϊλάνδης. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008 με την αύξηση των τιμών να διαμορφώνεται σε ποσοστό 38% περίπου για φέτος, μετά και την απόφαση της Ινδίας να περιορίσει τις εξαγωγές εξαιτίας της ξηρασίας στη χώρα.

    Σε νέο υψηλό 15ετίας το ρύζι – Άνοδος 38% το 2023 (γράφημα)

    Το ρύζι είναι ζωτικής σημασίας για τη διατροφή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε Ασία και Αφρική και η τελευταία άνοδος των τιμών θα μπορούσε να ενισχύσει τις πληθωριστικές πιέσεις και να αυξήσει το κόστος των εισαγωγών για τους αγοραστές. Ορισμένα κράτη έχουν αυξήσει τις αγορές για να δημιουργήσουν επαρκή αποθέματα εν μέσω φόβων ότι ο αντίκτυπος του Ελ Νίνιο θα περιορίσει περαιτέρω τις προμήθειες τους επόμενους μήνες.

    Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ταϊλάνδη θα παραδώσει έως και 2 εκατομμύρια τόνους το επόμενο έτος, ενώ η Ινδία έχει συμφωνήσει να προμηθεύσει 1 εκατομμύριο τόνους. Εν τω μεταξύ, οι Φιλιππίνες πρόκειται να παραλάβουν περισσότερους από 500.000 τόνους ρυζιού που εισάγονται από τον ιδιωτικό τομέα μέχρι τον Φεβρουάριο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το Ντουμπάι ξεπερνά το Λας Βέγκας στον τουρισμό (γράφημα)

    Παρά την μεγάλη γεωγραφική απόσταση που τις χωρίζει, το Ντουμπάι και...

    Η Σμαράγδα και η «ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ» ομάδα έρχονται στην Πάτρα!

    Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εκδηλώσεων στην Αθήνα, η...

    Φαίη Σκορδά: Το δημόσιο μήνυμα στην Αγγελική Νικολούλη μετά τον θάνατο της μητέρας της

    Την Κυριακή (2/11) έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση του...

    Πάτρα: «Μιλώντας στα παιδιά της πόλης για τον Πολιούχο»

    Ημερίδα με θέμα «Μιλώντας στα παιδιά της πόλης για...