Σε τεράστια νομική περιπέτεια το Facebook – Αγωγή από 46 πολιτείες της Αμερικής

    Ημερομηνία:

    Πόλεμος έχει ανοίξει ανάμεσα στο Facebook και τη γενική εισαγγελία της Νέας Υόρκης, η οποία μαζί με 45 άλλες πολιτείες υπέβαλε αγωγή κατά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Νομικοί κατηγορούν την υπηρεσία Facebook για τις κινήσεις της την τελευταία δεκαετία και την καλούν σε εκποίηση εξαγορών, όπως των Instagram και WhatsΑpp.

    Η καταγγελία είναι η δεύτερη μεγάλη αγωγή που κατατίθεται εναντίον εταιρείας τέτοιου βεληνεκούς στον τομέα της τεχνολογίας. Τον Οκτώβριο το Υπουργείο Δικαιοσύνηςτων ΗΠΑ μήνυσε την Google της Alphabet Inc.

    Έας ισχυρισμός που συχνά γίνεται εναντίον του Facebook είναι ότι έχει προσπαθήσει στρατηγικά να αγοράσει μικρούς πιθανούς αντιπάλους. Περιπτώσεις, όπως είχαν γίνει δηλαδή, με το Instagram το 2012 και το WhatsApp το 2014.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποστήριξε τότε, στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο ότι η εταιρεία διαθέτει μια σειρά ανταγωνιστών, συμπεριλαμβανομένων άλλων τεχνολογικών κολοσσών.

    Υπερασπίστηκε δε, αμφιλεγόμενες εξαγορές όπως το Instagram και το WhatsApp λέγοντας ότι η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων βοήθησε να επεκταθούν από μικρές, ασήμαντες εταιρείες σε κυρίαρχους παίκτες στον τομέα της τεχνολογίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Κυρία Κωνσταντοπούλου, κι άλλοι ερωτεύτηκαν, αλλά δεν κάνουν έτσι»

    Ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από την εκπομπή «Το πρωινό» την Πέμπτη...

    «Ραγίζει» καρδιές το νέο ποστ του Κώστα Σαμαρά για την αδελφή του, Λένα που έφυγε από τη ζωή

    Μία ανάσα από τις γιορτές των Χριστουγέννων και η...

    Δημοσίευμα «πέθανε» τη Στέφανη Χαραλάμπους – Η απάντηση της ηθοποιού της «Γης της Ελιάς»

    Η Στέφανη Χαραλάμπους ήρθε αντιμέτωπη με μια είδηση που την άφησε...

    Πάτρα: Το Δημαρχείο “φόρεσε” τα γιορτινά του – φωτο

    Με τον στολισμό του Δημαρχείου Πάτρας, η πόλη μπαίνει στο...