Σε ύφεση η εστίαση στην Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Σε ύφεση φαίνεται ότι περνάει ο κλάδος της εστίασης και σε ότι αφορά την κίνηση των καταστηµάτων. Τα στοιχεία που βγήκαν στη δηµοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ σχετικά µε την κίνηση του Σεπτεµβρίου είναι αποκαλυπτικά και επιβεβαιώνουν την παραπάνω διαπίστωση.

    Το -20% στην κίνηση των καταστηµάτων εστίασης, σε σύγκριση µε την περασµένη χρονιά είναι ένα µεγάλο ποσοστό που σίγουρα δεν αφήνει θετικούς οιωνούς για τον κλάδο. Πόσο µάλλον όταν αναφερόµαστε σε έναν µήνα όπως ο Σεπτέµβριος όπου γενικότερα τα καταστήµατα έχουν παραδοσιακά µια σχετική κίνηση, µε τον κόσµο να επιστρέφει στα µεγάλα αστικά κέντρα και τη σεζόν να ξεκινάει.

    Πτωτικά σε σύγκριση µε τα προηγούµενα έτη αναµένεται να είναι τα πράγµατα και τον Οκτώβριο, αλλά και για τον Νοέµβριο. Ειδικότερα στην Πάτρα του Αγίου Ανδρέα, µια µέρα που τα καταστήµατα εστίασης της Πάτρας γεµίζουν από κρατήσεις, φέτος τα πράγµατα κύλησαν πιο υποτονικά, ίσως και λόγω της βροχής. Ίδιο όµως το σκηνικό περίπου και την εορτή του Αγίου Νικολάου.

    Όµως και τις καθηµερινές, τα περισσότερα από τα µαγαζιά στο κέντρο της Πάτρας κυνηγούν τις µύγες από τις 10  το βράδυ και µετά. Τις µεσηµεριανές και τις απογευµατινές ώρες τα εστιατόρια σε ορισµένες πιάτσες της Πάτρας έχουν βοηθηθεί κάπως από τις ορκωµοσίες που γίνονται στα Πανεπιστήµια, αλλά και αυτό αφορά συγκεκριµένα µαγαζιά.

    Στον τοµέα της νυχτερινής διασκέδασης εκεί τα πράγµατα φαίνεται ότι είναι ακόµα πιο υποτονικά, µε τα µαγαζιά να δυσκολεύονται να έχουν κόσµο ακόµα και τις δύο ή και τις τρεις νύχτες που είναι ανοικτά. Μένει να δούµε τι θα γίνει στις γιορτές.

    Πάντως η αναπτυξιακή δυναµική που φαίνεται ότι είχε ο κλάδος αµέσως µετά τα χρόνια της καραντίνας, µε τον κόσµο να θέλει να διασκεδάσει και να γεµίσει τα µαγαζιά, φαίνεται ότι εξασθένησε.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΕ: Έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 6 Μαρτίου συγκαλεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα

    Έκτακτη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 6 Μαρτίου, με...

    Καύσιμα: Πήρε πάλι την… ανηφόρα η βενζίνη – Πού θα φτάσει

    Οπρόεδρος των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου μίλησε...

    Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Πάτρα – Τα εντυπωσιακά άρματα του καρναβαλιού (video)

    Σε εορταστικό κλίμα και με έντονη καρναβαλική ατμόσφαιρα έχει...
    Best Shop