Σεισμός 7,1 Ρίχτερ χτύπησε τις Φιλιππίνες! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

    Ημερομηνία:

    Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών έπληξε σήμερα τις βόρειες Φιλιππίνες, ανακοίνωσε το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS), που αρχικά εκτίμησε ότι η ισχύς του σεισμού ήταν 6,8 βαθμοί.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ανακοινωθεί θύματα  από τις αρχές, ωστόσο έχουν προκληθεί ζημιές.

     

    Κάτοικοι της Μανίλας ανέφεραν ότι κτίρια ταρακουνήθηκαν. Ο σεισμός, σε βάθος 10 χιλιομέτρων κατά το USGS, σημειώθηκε στην επαρχία Άμπρα της κυριότερης νήσου των Φιλιππίνων, τη Λουζόν, στις 08:43 (τοπική ώρα· 03:43 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την σεισμολογική υπηρεσία της χώρας, που προειδοποίησε ότι πρέπει να αναμένονται δυνητικά σοβαρές υλικές ζημιές.

    Κατά την εκτίμηση του USGS, το επίκεντρο βρισκόταν 11 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Ντολόρες.

     

    Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι από την αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ.

    Το σύστημα του μετρό στη Μανίλα σταμάτησε να λειτουργεί, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

    Ο βουλευτής Έρικ Σινγκσόν αφηγήθηκε ότι ο σεισμός έγινε εξαιρετικά αισθητός στην πρωτεύουσα, διευκρινίζοντας ότι διήρκεσε «30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο» και προσθέτοντας «νόμιζα πως το σπίτι μου θα κατέρρεε». «Τώρα προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με κόσμο», συνέχισε, σημειώνοντας ότι «γίνονται μετασεισμοί και παραμένουμε έξω από τα σπίτια μας».

    Το κτίριο της Γερουσίας εκκενώθηκε, σύμφωνα με ΜΜΕ των Φιλιππίνων τα οποία επικαλέστηκαν μέλος του σώματος.

    Νοσοκομείο στην Άμπρα εκκενώθηκε καθώς μέρος του κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού, αλλά χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

    «Λάβαμε πληροφορίες πως σπίτια υπέστησαν ζημιές. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε αναφορές για απώλειες», είπε η Ρόβλιν Βιγιαμόρ, η δήμαρχος της Λανγκανγκίλανγκ, στην επαρχία Άμπρα.

    «Το επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται στην Άμπρα και στις γειτονικές επαρχίες. Ήταν μεγάλος σεισμός. Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς», τόνισε ο Ρενάτο Σολίντουμ, ο διευθυντής της υπηρεσίας σεισμολογίας των Φιλιππίνων, στον ραδιοφωνικό σταθμό DZMM.

    Το αρχιπέλαγος πλήττεται συχνά από ισχυρές σεισμικές δονήσεις, καθώς βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι έντονη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Διάσημη ηθοποιός με μελαχρινή καλλονή! Όλο το πικάντικο παρασκήνιο!

    Λένε πως κάθε χωρισμός είναι και μια νέα αρχή!...

    30 Ιανουαρίου 2015 Η αλυσίδα fast food Shake Shack κάνει...

    ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Riviera Tower: Ψήλωσε κι άλλο ο ουρανοξύστης – Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση, 10 όροφοι απομένουν

    Ένα εντυπωσιακό έργο είναι έτοιμο να ολοκληρωθεί στο Ελληνικό, με...

    Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ ένα μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητο – Ο «άγνωστος» κίνδυνος για κάθε οδηγό

    Ένα μπουκάλι νερού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στα περισσότερα αυτοκίνητα,...