Σεισμός 7 Ρίχτερ στο Μαρόκο κοντά στο Μαρακές: Τουλάχιστον 632 νεκροί και 329 τραυματίες

    Ημερομηνία:

    Τουλάχιστον 632 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 329 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε το Μαρόκο τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές και σκορπώντας τον πανικό στο Μαρακές και άλλες πόλεις, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών.

    Φλίγκος

    Το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας (CNRST), με έδρα το Ραμπάτ, εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών και το επίκεντρό του βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

    Earthquake in Morocco kills at least 296 people, government reports

    Μιλούν για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει ποτέ το Μαρόκο

    ICECAP

    Όπως μετέδωσαν μαροκινά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει μέχρι σήμερα τη χώρα.

    Οι αρχές «έχουν κινητοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα για να επέμβουν και να προσφέρουν βοήθεια στις πληγείσες περιοχές», σημείωσε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

    morocco_earthquake

     

    Σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με αυτόπτες μάρτυρες, ο σεισμός έχει προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές σε πολλές πόλεις.

    At least 296 people killed after powerful earthquake strikes Morocco

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Ματαιώσεις δρομολογίων την Κυριακή

    Κανένα δρομολόγιο του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Διακοπτό- Καλάβρυτα- Διακοπτό δεν...

    Αντίθετος με την κατάργηση των «μελών του δίευρου» ο Πολάκης

    Μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους...

    Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών οι τρεις θάνατοι οικογένειας στο Ελληνικό – Ο «χαμός» του γιου που προκάλεσε την έρευνα

    Στο μικροσκόπιο της έρευνας των στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών...